25 Minuter
Likes
148
Antal inlägg
65
Följare
40
Medaljer
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Praktiska tips och funderingar om investeringar, utveckling, utbildning, karriär, att lyckas och bli lycklig. Hedgefondförvaltaren Syding och homeostaskrossaren Sunström blandar empiri och filosofi om investeringar, samhälle, teknik mm.
Kontakt email

RSS

RSS feed
2 dagar

#44 - Syding snackar kassaflödeseffektivitet (checklista i lyssnarbrev)

*Efterfrågat avsnitt* Q:Vad är kassaflödeseffektivitet och hur används det? A: Det är en verksamhets förmåga att generera vinst på sina tillgångar. Detta är ett av de viktigaste måtten inom finans-och företagande (betydligt mer intressant än t.ex P/E-tal). I detta avsnitt förklarar Syding varför—och delar med sig av sin checklista i lyssnarbrevet. (www.25minuter.se)

21 augusti

#43 - Är du en skapare eller en förfinade?

Du ska göra vad du är bäst på. Frågan är: Vet du vad du är bäst på? Skapare är folk med hög kreativ förmåga som tenderar att ha många idéer. Förfinare är sådana som vidareutvecklar och/eller putsar på slutprodukten av någon annans skapelse—och tar den från bra till grym. Syding & Sunström ger ett antal exempel på hur detta kan användas för personlig utveckling eller inom företag.

14 augusti

#42 - Hedonism vs pragmatism: Ska man söka lycka eller undvika olycka?

Vilka beprövade/bevisade metoder finns det för att bli mer lycklig? Har du en strategi på plats för att konsekvent öka hur lycklig du är eller återskapa sådant som tidigare gjort dig lycklig? Syding maximerar lycka, Sunström nöjer sig med att satisfiera för närvarande. Resonemang följer.

7 augusti

#41 - Sommarprogram: 3 beprövade lyckofilosofer (Objektivism, Stoicism och Flow)

Syding & Sunström går översiktligt igenom de 3 filosofier som förbättrat deras vardag och lycka mest: Objektivism, Stoicism, och Flow. Många övningar ges.

31 juli

#40 - Hjärngymnastik för ökad plasticitet

Övningar för 4 olika delar av din hjärna, tips för att bli mer kreativ och bibehålla plasticitet, och en praktisk summering av neurologi ges i detta avsnitt. Rekommenderad lyssning! 

25 juli

#39 - Bryt ovanor & bygg om din mobil för mindfulness

Syding & Sunström diskuterar olika typer av beroenden (spelberoende, drogberoende, socker-och dopaminberoende) och vad dessa har gemensamt med enarmade banditer...... Se dig själv som ett system av feedback loopar som interagerar med varandra..... Även hur man omformatterar sin smartphone/iPhone för produktivitet och mindfulness.

17 juli

#38 - Långsiktiga tips för fysisk hälsa: Rörlighetsövningar och motivation

Bara för att man kommit i form i tidig ålder betyder det inte att man kan pusta ut resten av livet. Det är efter 40 det först på riktigt börjar räknas…. Särskilt om man har ett skrivbordsjobb. I detta avsnitt ges 5 st specifika rörlighetsövningar samt andra tips. Mycket viktigt för långsiktig hälsa.

Taggar (blogg): 
10 juli

#37 - Det effektiva och enkla sättet att komma i bra form

Vad anser Syding och Sunström är de viktigaste principerna, övningarna, eller synsätten då det gäller att komma i bra form och bli stark i sin träning? Detta har efterfrågats, och här kommer svaret.

6 juli

#36 - Så här gör du för att sova bra och regelbundet!

Att sova dåligt leder till sämre beslutsfattande, dålig hälsa (inklusive t.ex. risk för cancer) och lägre lyckonivåer. 

Taggar (blogg): 
5 juli

#36 - Vanliga missförstånd och hur du undviker sömnbrist och skapar en bra rutin

Att sova dåligt leder till sämre beslutsfattande, dålig hälsa (inklusive t.ex. risk för cancer) och lägre lyckonivåer. Lösningen är lika enkel som härlig. Låt naturen ha sin gång och sov så mycket och när du behöver. Och använd inte väckarklocka.

Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2016 (41)
Aug (4)