Aktieinkomster
Likes
741
Antal inlägg
1059
Följare
51
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
5 dagar

Morgonkollen: En lugn inledning på veckan men hänger allt på en skör tråd?

Nu kan ni ta del av Morgonkollen både via mejl och via direktlänken här. Om ni vill få morgonrapporterna till er mejl varje börsmorgon så anmäler ni er enkelt och gratis här.

Att alltid ha koll på vad som händer på marknaden är A och O när det kommer till investeringar och jag hoppas att jag hjälper er med det via mina dagsrapporter.

 

 

Ha en trevlig dag!
David 

Taggar (blogg): 
14 juli

Tre analyskoncept

Eftersom att bolagsanalyser och genomgångar är en stor del av min vardag så vill jag även dela med mig av det jag kommer fram till och mina tankar kring olika bolag, det var en av de stora anledningarna till att jag valde att starta Aktieinkomster i bloggformat för mer än fyra år sedan. Genom dessa år har jag kommit fram till framförallt tre analyskoncept som jag personligen tycker är riktigt givande och användbara och det tycker förhoppningsvis ni också.

Det första konceptet är mina ”vanliga” analyser som har en fundamental inriktning där jag grundligt går igenom respektive bolag och kollar på alltifrån affärsidén och affärsmodellen till framtidsutsikterna och riskerna med mycket mera. Dessa lite längre och grundliga analyser hittar ni här och mitt mål är att publicera minst en sådan i veckan.

Sedan har jag även mina så kallade Lunchanalyser där jag kikar på bolag som kan vara intressanta ur ett långsiktigt perspektiv och även där med fokus på det fundamentala. Dessa är lite kortare då hela tanken är att man ska hinna läsa igenom dem på sin lunchrast (därav namnet) och på så sätt löpande få inspiration och tips om intressanta företag på börsen. Ni hittar alla Lunchanalyser här.   

Slutligen har jag även mina snabbgenomgångar som kort och gott fokuserar väldigt mycket på den finansiella biten, framtidsmål och verksamhetsbeskrivning. Här är tanken att man på ett snabbt och smidigt sätt ska få en bra överblick av ett företag och om man tycker att det ser intressant ut kan man analysera det vidare. Även om det är just snabbgenomgångar så trycker jag in väldigt mycket konkret information som man kan komma väldigt långt med. Dessa snabbgenomgångar hittar ni flera exempel på här.    

Jag personligen tycker att de här tre analyskoncepten fungerar väldigt bra ihop då man t.ex. kan få upp intresset för ett företag via en snabbgenomgång eller en lunchanalys och sedan forska ännu mer via att läsa en mer genomgående analys. Men självklart är det ni läsare som bör säga vad ni tycker och tänker om mina analyskoncept, gillar ni dem? Gillar ni dem inte? Tycker ni att det finns någonting som jag kan göra bättre eller bör ändra på? Skriv gärna en rad eller två i kommentarsfältet här nedanför vad ni tycker och tänker så kan jag använd mig av era tankar och idéer till att utveckla dessa koncept ännu mer.

 

 

Tack på förhand!
David  

14 juli

Veckans ”citat”: ”Om du inte är beredd eller villig att delta i en nyemission…

Den här veckans citat är, ”Om du inte är beredd eller villig att delta i en nyemission bör du inte investera i företaget alls”

Hela grundtanken med en långsiktig investering är såklart alltid (eller bör i alla fall vara) att man tror på respektive företag och vill därför ta del av deras utveckling och vara med på deras fortsatta resa. Den grundtanken bör även innehålla viljan att stötta företaget t.ex. via en nyemission om läget blir tufft eller om de behöver ny finansiering av någon annan anledning, till t.ex. ett visst projekt eller investering med mera.

Om man inte är beredd att delta i en nyemission kommer inte bara ens aktier spädas ut om så skulle bli fallet, då innebär det att man på något underliggande sätt egentligen heller inte tror på företaget och då har man missat hela grundtanken. Självklart finns det olika typer av nyemissioner och olika anledningar till att företag väljer att genomföra dem men och självklart måste man bedöma varje enskild situation när den väl kommer men grundtanken bör i alla fall vara att man ska tro så mycket på ett företag man investerar i på lång sikt så att man är beredd att delta i en nyemission och stötta det om så behövs.

 

Vad tycker ni om det här tankesättet?

 

David         

Taggar (blogg): 
12 juli

Veckans Videoklipp: Allt om ETF:er

ETF:er eller Börshandlade Fonder (Exchange Traded Fund) har den senaste tiden varit ett omtalat och hett ämne på börsen i Sverige och den här typen av finansiella instrument blir hela tiden mer och mer populära.

Men även om ETF:er många gånger kan vara väldigt användbara och vara till stor hjälp då de tillåter oss investerare att exponera oss mot t.ex. marknader och tillgångar som annars är väldigt svåra att komma åt så finns det även en hel del baksidor och villkor som man måste känna till. I videoklippet här nedanför får ni nu därför full koll på ETF:er och med den kunskapen kan man både ha stor nytta av dem och göra bra affärer samt undvika att göra väldigt stora misstag.

 

David 

11 juli

Efterbörsen tar lite semesterledigt

Från och med nu och under några veckor framöver kommer mitt dagliga utskick som går under namnet, Efterbörsen där jag varje börsdag sammanfattar dagens händelser på börsen och marknaden i ett mejlutskick ta en paus på några veckor, eller helt enkelt lite semester.

Jag kommer dock att fortsätta med mina dagliga morgonrapporter även nu under semestertiden så att både jag och ni varje börsmorgon kan få full koll på det aktuella läget samt på vad som komma skall under dagen.

Om ni vill ha morgonrapporten varje morgon så anmäler ni er enkelt och självklart helt gratis här! jag vill nu även passa på att önska er en härlig semester och jag hoppas att ni kommer klara er utmärkt på börsen även utan Efterbörsen-rapporterna nu under ett par veckor.

 

Ha en fortsatt bra sommar!
David   

Taggar (blogg): 
11 juli

Veckans Twitterprofil: FinWire- @FinWire

Den här veckans Twitterprofil blir den svenska nyhetsbyrån, FinWire som på väldigt kort tid helt klart har revolutionerat nyhetsflödet på finansmarknaden. FinWire har bland annat med den fulla kraften som sociala medier erbjuder byggt upp ett system som levererar de mest konkreta och snabbaste finansnyheterna till sina användare och kunder.

Det är även exakt det som det gör på Twitter så kort och gott om man söker efter kortfattade, konkreta och snabba finansnyheter så är det helt klart ett måste att följa FinWire på Twitter. Den senaste tiden har de även börjat dela upp sina nyheter i olika kategorier som t.ex. småbolag och fonder med mera och det gör att man kan få ännu bättre kontroll och mer användning av sitt Twitterflöde.

Jag som är ett stort fan av social media och även en väldigt aktiv användare i flera olika former tycker både att det är riktigt roligt och användbart att nyhetsbranschen på allvar börjar leverera nyhetstjänster t.ex. via Twitter som faktiskt är användbara. De flesta nyhetsbyråer och tidningar finns på de flesta sociala medier i dagens läge, inklusive Twitter men enligt mig är det få som gör det bra eller på rätt sätt så att man på allvar får användning av ett sådant Twitterflöde men det har då FinWire verkligen lyckats med och därför rekommenderar jag starkt att ni kollar in deras konton nu direkt.

 

 

David 

Taggar (blogg): 
11 juli

Morgonkollen: Kan den starka trenden hänga kvar?

Nu kan ni ta del av Morgonkollen både via mejl och via direktlänken här. Om ni vill få morgonrapporterna till er mejl varje börsmorgon så anmäler ni er enkelt och gratis här.

Att alltid ha koll på vad som händer på marknaden är A och O när det kommer till investeringar och jag hoppas att jag hjälper er med det via mina dagsrapporter.

 

 

Ha en trevlig dag!
David 

Taggar (blogg): 
10 juli

Analys: Dustin Group- En hel dold del

I det senaste veckobrevet som skickades ut tidigare idag blev Dustin Group veckans företag och nu tänkte jag att det skulle passa bra att även dela med sig av den bolagsgenomgången här på bloggen. Om ni vill ha sådana här bolagstips med mycket mera löpande varje vecka så kan ni anmäla er till utskicken helt gratis här.

 

Dustin Group är en återförsäljare av IT-produkter och de flesta känner nog till bolaget via deras sajt Dustin.se där alla möjliga tekniska prylar säljs. Det intressanta med Dustin som bolag är dock att många på marknaden egentligen inte vet vad Dustin är eller vad de gör och hur det får in sina intäkter men när man känner till det blir det här ett helt annat bolag och det tänkta jag visa er idag.

 

Företagsmarknaden står för 90 %:  

Många tror att Dustin är väldigt likt t.ex. CDON bara att Dustin enbart fokuserar på IT- och teknikprylar. Kollar man på bolagets internet-sajt så ligger det visserligen någonting i det tankesättet men försäljningen till privatpersoner som då mest förknippas med internet-handeln står ungefär bara för 10 % av bolagets omsättning på nästan 8 miljarder kronor (år 2015).

Det som verkligen snurrar i Dustin Group är företagsförsäljning som då alltså står för de resterande 90 % av omsättningen. Produktförsäljningen med tillhörande tjänster till företag rullar också på riktigt bra och även om det är små och medelstora företag som är den största kundgruppen så börjar även allt större beställningar komma in. Ett exempel på det är att den svenska Försvarsmakten och Försvarets materielverk nyligen skrev ett avtal med Dustin gällande leverans av IT-relaterade produkter och tjänster och det är värt över 200 miljoner kronor och dessutom innehåller avtalet en chans till en förlängning som i sin tur kan komma att bli värd en bra bit över en halv miljard kronor.

Dustin är som sagt en av de största inom sitt område på den Nordiska marknaden i dagens läge och med hjälp av grunden som de har byggt upp på företagsmarknaden redan nu kan de på allvar börja satsa på sådana här lite större affärer och det är där den stora potentialen inför framtiden finns.  

 

Svårt på marknaden för privatkunder:

Att privatkunderna hos Dustin i princip enbart står för 10 % av bolagets omsättning är en större styrka än vad många tror. När det kommer till försäljning av sådana har teknikprylar är marknaden idag nämligen väldigt pressad. Det beror på att en stor del av konsumenterna i dagens läge är väldigt prismedvetna och lojalitet existerar inte på samma sätt som förut, då man helt enkelt väljer att köpa t.ex. sin nya dator hos den aktör som är billigast.

Av den anledningen är det väldigt viktigt att man håller koll på att företagsdelen inom Dustin behåller sin starka del för även om privatkonsumenterna snart också omsätter över 1 miljard kronor så är det inom företagssegmentet som den stora potentialen finns.

 

En av Nordens största leverantör under digitaliseringen:

Via en investering i Dustin kan man alltså få ta del av en av Nordens största återförsäljare inom IT och teknik. Det som är unikt med just Dustin är att de kombinerar just konkret produktförsäljning med tillhörande tjänster och det är därför de kunnat bli så stora på företagsmarknaden.

Man kan även säga att Dustin har och kommer dra stor nytta av den pågående digitaliseringen samt att de även har en ledande roll inom den utvecklingen. Det fick vi t.ex. se klart och tydligt i och med ordern från det svenska försvaret och när digitaliseringsvågen når nästa steg och verkligen alla företag inom våra samhällen har Dustin potential att ta sig upp till nästa nivå.

Rent aktiemässigt har Dustin gått tungt på börsen i år och tappat nästan 15 % av sitt värde. Men det i kombination med den långsiktiga potentialen inom bolaget skapar ett intressant köpläge och under tiden kan man minst ta del av en direktavkastning på över 3 % per år. Just hårdvara som Dustin arbetar mest med sägs bli nästa stora grej och steg inom digitaliseringen och eftersom att Dustin där ligger i framkant rent försäljningsmässigt samt att de har en ledande position i Norden kan man räkna med Dustin kommer hänga med bra i den utvecklingen och dessa ord sammanfattar läget och potentialen inom Dustin väldigt bra.  

 

David

Taggar (blogg): 
6 juli

Morgonkollen: Nu ska Brexit-oron kombineras med räntebesked

Nu kan ni ta del av Morgonkollen både via mejl och via direktlänken här. Om ni vill få morgonrapporterna till er mejl varje börsmorgon så anmäler ni er enkelt och gratis här.

Att alltid ha koll på vad som händer på marknaden är A och O när det kommer till investeringar och jag hoppas att jag hjälper er med det via mina dagsrapporter.

 

 

Ha en trevlig dag!
David 

Taggar (blogg): 
5 juli

Efterbörsen: Nu processas Brexit på riktigt

Nu kan ni ta del av Efterbörsen både via mejl och via direktlänken här. Om ni vill få Efterbörsen till er mejl varje börsmorgon så anmäler ni er enkelt och gratis här.

Att alltid ha koll på vad som händer på marknaden är A och O när det kommer till investeringar och jag hoppas att jag hjälper er med det via mina dagsrapporter.

 

 

Ha en trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2016 (516)
Jul (18)

Taggar