Aktieinkomster
Likes
232
Antal inlägg
527
Följare
32
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
15 timmar

Tusentals personer läser redan veckobrevet, anmäl dig du också här!

Imorgon eftermiddag skickas mitt och TradeVenue:s gemensamma veckobrev ut som vanligt. I veckobrevet kommer vi som vanligt kolla på hur den här börsveckan har varit, vad marknaden har fokuserat på och vad marknaden har glömt bort m.m. Vi fokuserar även på vad som kommer att hända under nästa vecka samt ger er intressanta bolagstips och så vidare.

Det är alltid väldigt viktigt att hålla koll på det aktuella marknadsläget men nu den senaste tiden har det hänt väldigt mycket från vecka till vecka och den trenden ser ut att hålla i sig. Därför är det här med koll nu ännu viktigare och full koll på det aktuella marknadsläget är just det ni får via att ta del av vårt veckobrev varje söndag, självklart är det helt gratis. Så passa på att anmäla er till veckobrevet här eller på TradeVenue:s startsida (längst ner till vänster) så fort som möjligt så kommer ni få det första utskicket redan imorgon.

Vi vill även passa på att tacka alla tusentals personer som idag tar del av vårt veckobrev varje vecka samt även hälsa alla nya prenumeranter varmt välkomna!

 

Ha nu en fortsatt bra lördag!
David    

Taggar (blogg): 
19 timmar

Veckans boktips: Per Holknekt, mannen som gjort allt

Den här veckans boktips är boken om Per Holknekt och som man också kan säga, boken om mannen som gjort allt. Boken tar oss igenom hela Per Holknekts liv fram tills idag och det livet har bestått av alltifrån en skateboardkarriär på proffsnivå i USA, uppbyggandet av små lokala företag men också av bolag som tillslut sattes på börsen (t.ex. Odd Molly) till droger och alkoholism som gjort att han har förlorat varenda kronor med mycket mera.

Per Holknekts liv har till en väldigt stor del bestått av företagande och affärer och som ni säkert förstår så är det dessa delar som intresserade mig mest och det som är roligt är att de är väldigt genomgående i hela boken. Men även de delar där allt verkligen gick åt helvete för Per Holknekt på grund av alkoholen m.m. tycker jag var väldigt intressanta och man lärde sig mycket och kanske framförallt att man inte ska låta motgångarna ta över för om man kollar på Per Holknekt så har han gång på gång visat att man alltid kan börja om och börja bygga på något nytt.

För 51 kronor hos Adlibris, för 51 kronor hos Bokus eller för 59 kronor hos CDON kan ni köpa Per Holknekts bok och ta del av den fantastiska och samtidigt skrämmande livshistorien som jag pratat om här ovanför. Oavsett om man är intresserad av företagande, investeringar eller livet i allmänhet så har de flesta av oss väldigt mycket att lära oss av Per Holknekt, det har i alla fall jag gjort, trots att det bara var några veckor sedan jag läste boken.

 

Trevlig läsning!
David      

Taggar (blogg): 
2 dagar

Efterbörsen: Köparna valde att hänga kvar dagen ut

Efterbörsen, fredag den 12:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

 • Börsöppning rejält uppåt
 • Styrkan stannade kvar dagen ut
 • Banksektorn återhämtar sig
 • Oljan visar mer styrka
   

 

Stockholmsbörsen öppnade idag rejält uppåt och för en gångs skull höll den positiva trenden i sig under hela dagen. Börsen fick en hel del styrkor att fokusera på under dagen och indexet OMXS30 avslutade dagen på + 3,18 %.

I Europa har BNP-siffrorna, siffrorna gällande inflationen och industrin kommit ungefär i linje med förväntningarna. Industrin såg dock en aning svagare ut men det var väntat så överlag står Europa fortfarande stabilt, även om man inte kan tro det om man kollar på den senaste tidens börsutveckling.

En av de största anledningarna till dagens börsuppgång är det ganska så kraftigt stigande oljepriset. Svagheten och nedgången från de tidigare dagarna har idag bytts ut mot kraftiga uppgångar och det har fått upp fredagshumöret rejält.

För övrigt på makrofronten så har banksektorn stärkt sig rejält idag jämfört med igår då hela världen ansåg att i stort sett hela systemet svajade. I USA har vi fått in starkare siffror från försäljningen inom detaljhandeln samt en stark konsumtion i landet så överlag har det varit en ganska så bra dag på makrofronten, i alla fall en mer stabil dag än tidigare i veckan.

Om vi går över till bolagsfronten så har Acando, BTS, Biogaia, Fireflys, Duni, Cellavisions, Oscar Properties, Pricer, Capio och Fenix Outdoor kommit in med ganska så bra och stabila rapporter. Däremot så övertygade inte Arise, Profilgruppen, Avtech, Diadrom, CTT Sytems, Rottneros, Karo Bio, SSAB, AllTele och Semcon och tolkningarna har varit väldigt blandade beroende på hur de olika sektorerna har rört sig på börsen och så vidare.   

USA-börserna har också inlett dagen uppåt på grund av en hel del positiv statistik som jag nämnde tidigare. Det är dock en aning volatilt men än så länge ser den positiva trenden ut att hålla i sig även där.  
 

Trevlig kväll
David      

Taggar (blogg): 
2 dagar

Lunchanalys: Kan en Schibsted-modell fungera för Qliro Group?

(Qliro Group gör konstiga satsningar på t.ex. reklam från andra företag på deras sajter)

Qliro Group är en svensk e-handelskoncern som tidigare hette CDON Group. Gruppen består av butikerna CDON.com, Lekmer, Nelly, Gymgrossisten, Bodystore och Tretti och nu för tiden har de även en finansiell avdelning med inriktningar på betalningar m.m. Qliro har under de senaste åren haft enorma problem, både med i stort sett hela organisationen och gällande lönsamheten och så vidare. En rad olika omstruktureringar, nya satsningar, förvärv och sparprogram m.m. har i stort sett inte medfört något positivt än så länge och många börjar nu helt tappa hoppet om Qliro. När så här många försök och metoder inte har fungerat så har det börjat pratas om uppdelningar inom gruppen och i så fall skulle den finansiella biten med Qliros betalningslösningar bli ett eget bolag och de andra e-handelsbutikerna skulle säljas vidare. Det här är dock inget som det pratas officiellt om och innan något sådant sker så har jag en tanke som kanske inte kommer förändra allt men som kanske kan vara någonting för Qliro.

Innan går in mer i detalj på vad jag menar så måste vi ta oss en snabbtitt på den norska mediekoncernen, Schibsted. Schibsted äger idag t.ex. Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Prisjakt, Compricer och Omni med mycket mera och det finns en teknisk detalj i hela deras verksamhet som gjort att de flesta av deras verksamheter har lyckats väldigt bra. Den detaljen handlar om att de är otroligt duktiga på att slussa användare och besökare mellan sina verksamheter och sajter och det är som sagt en av de stora anledningarna till att en stor del av Schibsteds framgångar och framförallt anledningen till att alla deras nya satsningar och förvärv också kan bli mer lyckade en någonsin.    

Schibsted har alltså lyckats skapa en unik samanhållning och samarbetsförmåga som gör att deras verksamheter verkligen drar nytta av varandra och min tanke nu är om det även inte vore ett passande upplägg för Qliro? Likadant som att Schibsted sitter på en bra portfölj inom media så gör Qliro det inom e-handel, även om den såklart inte är lika stor som Schibsteds. Även Qliro sitter på flera bra kundbaser som dessutom helt klart skulle passa väldigt bra ihop med varandra och jag tycker faktiskt att det är lite konstigt att de inte slussar trafiken och kunderna mellan sajterna mer, istället för att t.ex. göra konstiga satsningar som går ut på att t.ex. CDON.com som mest fokuserar på teknik och media helt plötsligt ska börja sälja kläder och andra produkter som inte passar in alls i verksamheten.

Jag har försökt att kolla upp om Qliro har försökt med det här över huvud taget och vad jag har sett och fått fram när jag gjort mina analyser, min research och faktiskt handlat på deras sajter och verkligen studerat dem så kan jag inte se att de tillämpar den här strategin alls, i alla fall inte i någon stor utsträckning. Det är väldigt konstigt då sådana hade varit betydligt enklare att genomföra än många andra förändringar som Qliro har försökt sig på. Men det blir här samtidigt väldigt tydligt att de styrande personerna inte har det rätta tänket för för Qliro eller för den här typen av digitala verksamheter överlag.  

Det som behövs är alltså kanske lite mer tech-tänkande om Qliro ska lyckas vände den här skutan vilket idag uppenbarligen inte finns, i alla fall inte till en tillräckligt hög grad. Tyvärr verkar det inte finnas den viljan hos Qliro rent styrelsemässigt för även om man ser att en viss kompetens finns inom dessa områden så används den inte på rätt sätt eller över huvud taget och det är lika illa det.

Många mindre bolag behöver många gånger tänka och agera mer som storbolagen gör men i vissa fall måste även större bolag backa lite och återigen börja tänka som lite mindre bolag och nästan börja om från grunden. Det är kanske det som Qliro måste börja göra för om de hade varit ett mindre och nystartat bolag hade t.ex. den här ” Schibsted-idén” varit uppenbar och redan implementerad.

 

Trevlig fredagslunch!
David         

Taggar (blogg): 
2 dagar

Morgonkollen: Svensk bankoro spred sig globalt

Här nedanför hittar ni dagens sammanfattning av Morgonkollen (min morgonrapport). Om ni varje börsmorgon vill ha hela morgonrapporten så anmäler ni er här. Då får ni varje börsmorgon mer ingående information om den aktuella börsdagen gällande t.ex. den inledande handeln och marknadens fokus under dagen med mera.

 

Fredag den 12:e februari år 2016

 

Viktigt från tidigare:

 • USA fortsatte nedåt
 • En global oro för banksystemet
 • Oljepriset fortsatte nedåt
 • Fortsatta breda nedgångar i Asien  

 
Dagens viktigaste:

 • Sverige: bostadspriser januari kl 8.00 
 • Tyskland: KPI (def) januari kl 8.00 
 • Tyskland: BNP (prel) 4 kv kl 8.00 
 • EMU: BNP (est) 4 kv kl 11.00 
 • EMU: industriproduktion december kl 11.00 
 • Grekland: BNP (est) 4 kv kl 11.00 
 • USA: importpriser januari kl 14.30 
 • USA: detaljhandel januari kl 14.30 
 • USA: lager osålda varor december kl 14.30


Dagens bolagshändelser:

 • Ratos handlas exklusive utdelning (25 kr i preferensaktie kvartalsvis)
   

Dagens bolagsrapporter:

Duroc (kl 7.15), SSAB (kl 7.30), Duni (kl 7.45), Acando (kl 8.00), Arise (kl 8.00), Biogaia (kl 8.00), BTS (kl 8.00), Profilgruppen (kl 8.00), Cellavision (kl 8.20), CTT Systems (kl 8.30), Karo Bio (kl 8.30), Pricer (kl 8.30), Alltele (kl 8.45), Lammhults (kl 9.00), Oscar Properties (kl 9.00), Semcon (kl 12.30), Capio (kl 13.30), Novotek (kl 14.00), Fenix Outdoor, Rottneros, Obducat, Sotkamo Silver, Avtech, Diadrom Holding, Firefly, Kentima Holding, Kentima Holding, Hamlet Pharma , Jojka Communications, Spago Nanomedical, Tourn

Aker Solutions (kl 7.00), Alma Media (kl 7.00), REC Silicon (kl 7.00), GN Store Nord (kl 7.30), Uponor (kl 13.00), Nordic Semiconductor, Thyssen Krupp (kl 7.00), Commerzbank, LOreal (efter Parisbörsens stängning)

 

Ha en trevlig fredag!
David

Taggar (blogg): 
3 dagar

Efterbörsen: En global Sell-Off kan ha dragit igång…

Efterbörsen, torsdag den 11:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

 • Börsöppning nedåt
 • En rejält fallande trend under dagen
 • Oro för den globala tillväxten
 • Lägre oljepriser
 • Riksbanken i Sverige sänkte räntan

 

Som ni kan se på grafen här ovanför så har vi idag fått se väldigt stora nedgångar på börsen i Sverige. Det mesta har oroat marknaden idag och avsaknaden på styrkor har i stort sätt varit total. Indexet OMXS30 i Sverige stängde dagen på – 3,91 %.

Den största händelsen idag är att den svenska Riksbanken valde att sänka räntan ännu mer och det från – 0,35 % till – 0,50 % och dessutom var de tydliga med att de är beredda att göra ännu mer om så krävs framöver. Om ni vill ha en genomgång av räntebeskedet så hittar ni en i min lunchanalys här. Det är överlag svårt att säga exakt hur det här beskedet togs emot då den allmänna börsoron stör utveckling ganska så rejält.

Fortsättningsvis på makrofronten så har oljan fortsatt att visa en stor svaghet och oroat marknaden rejält. Några av OPEC-länderna vill ny frysa produktionen men det känns inte speciellt troligt då det kommer bli oerhört svårt att komma överens om vem som ska frysa produktionen och när det ska ske och så vidare.

På bolagsfronten är den största händelsen att det amerikanska företaget Mylan har lagt ett bud på det svenska läkemedelsbolaget Meda med en budpremie på hela 92 %.  

Annars så har bolagsrapporterna fortsatt att komma in och om vi ska gå rakt på sak så kom Nokia, New Wave, Norwegian, Kemira, Lindab, Boliden och Advenica in med lite svagare rapporter medan Hufvudstaden, Xano, Fagerhult, Outokumpu, Collector, Kinnevik, Platzer, East Capital, Sagax, ProAct, Klövern, Munksjö, NetEnt, Haldex, Sweco och Enea kom in med ganska så bra rapporter.

Överlag var det alltså en ganska så bra rapportdag på börsen men tyvärr ser vi inte mycket av det på grund av det allmänna oroliga börsläget. Avslutningsvis på bolagsfronten har Peab fått en order från Wihlborgs och den är värd en bra bit över 200 miljoner kronor. Dessutom har Fingerprints fått en ny köprekommendation och den här gången från Aktiespararna.

Som en sista grej så har även USA-börserna inlett dagen nedåt och även tagit sig in i en ännu djupare och fallande trend. Där fortsätter råvaror, industrin samt finanssektorn att ta emot mest stryk och det pratas mycket om att vi är mitt uppe i en global utförsäljning på världens börser och frågan är ner säljarna är klara och köparna kommer tillbaka?

     

Trevlig kväll
David      

 

Taggar (blogg): 
3 dagar

Warren Buffett goes tech

Warren Buffett och hans investmentbolag Berkshire Hathaways årsstämma är helt klart en av de mest populära bolagsstämmorna i världen, kanske till och med den mest populära. Varje år besöker tiotusentals personer staden Omahai Nebraska, USA då det är där Berkshire Hathaways har sitt kontor.

Men det finns även många som inte har möjlighet att ta sig dit varje år och tidigare har det faktiskt varit förbjudet att filma stämman samt frågestunden med Warren Buffett men nu kan det bli ändring på det. Redan nu i år och närmare bestämt i slutet av April då stämman äger rum verkar det som att allt ska filmas och streamas ut live över hela världen. Det här måste vara en stor sak för den snart 86 årige Warren Buffett som tidigare tydligt sagt att han inte är något jättestort fan av just teknik.

Jag själv har aldrig varit på hans stämma så därför tycker jag att det kommer bli extra roligt om vi nu kommer kunna ta del av den ändå, även om man inte är på plats. Jag vet att det dock brukar vara en del svenskar på plats och det kanske till och med finns någon här som varit där och vill skriva några rader om hur det är?

 

David     

Taggar (blogg): 
3 dagar

Lunchanalys: Riksbankens räntebesked (plus lite bonusprat om FED i USA)

Räntebeskedet:

Idag kom den svenska Riksbanken med ytterligare ett räntebesked och nu valde de att sänka räntan ännu mer och den här gången hela 15 punkter. Räntan i Sverige sänks nu alltså från – 0,35 % till – 0,50 % och samtidigt så meddelar Riksbanken återigen att de är beredda att göra mer och agera på fler sätt framöver vilket de har sagt varje gång den senaste tiden.

Även om de flesta faktiskt hade förväntat sig en räntesänkningen den här gången så blev den lite mer drastisk än vad många hade trott. En sänkning på 10 punkter till – 0,45 % var mer väntad men det var inte bara det som överraskade. Riksbanken var heller inte överens om sänkningen då röstningen uppges ha blivit 4-2 och det tycker inte jag känns så där jättelovande.

 

Analys:

Sammanfattningsvis fick vi idag alltså en hög räntesänkning som tyvärr även medförde en hel del frågetecken? Det första orosmomentet var som sagt att de styrande personerna i Riksbanken inte var överens om beskedet. Sedan tycker jag att de nu har snöat in sig alldeles för mycket på det så kallade KPI-indexet (Konsumentprisindex) som bland annat används till att mäta inflationen.

Riksbankens mål är alltså att styra inflationen, tillväxten och även den svenska kronan då de till och med har börjat prata om valutaåtgärder. Att vilja stärka tillväxten tycker jag är en sak men när det blir mer och mer tydligt att Riksbanken verkligen vill ha full kontroll (även om de såklart inte säger det själva) över dessa faktorer så börjar det gå överstyr. Jag hörde tidigare idag att Sveriges situation börjar likna den i Japan då deras centralbank i stora drag har försökt stimulera marknaden och landet på det här sättet i ganska så många år just nu utan att egentligen komma någon vart. Just den risken med att det är väldigt enkelt att köra fast när man agerar åt ett håll så här fort och så här drastiskt tycker jag att Riksbanken underskattar. Sverige är inte inne i någon krissituation utan det är bara Riksbanken som har snöat in sig på vissa tillväxtsiffror men är det inte så att man ibland måste låta tillväxten vara negativ, för allt kan ju inte bara röra sig uppåt hela tiden, eller? Så även om de agerar rätt så tycker jag personligen att det har gått alldeles för fort och de har helt enkelt för bråttom vilket väldigt lätt kan få det hela att slå slint och det är väldigt farligt att vänja marknaden vid sådant här agerande.

 

Punkterna här nedanför sammanfattar dagens räntebesked ur mitt perspektiv:

 • Räntesänkning på 0,15 punkter, - 0,35 % till – 0,50 %
 • Riksbanken kommer att göra mer, sänkningar? Stödköp? Agerande gällande valutan?
 • Riksbanken spelar ett högt och möjligtvis farligt spel
 • Riksbanken är för fokuserade på vissa nyckeltal
 • Att Riksbanken inte var överens skapar oro

 

FED och Janet Yellen är också i farten:

Under den här veckan har marknaden även riktat ett stort fokus mot USA:s centralbank, FED och dess ordförande Janet Yellen. Det beror på att hon talat inför och blivit utfrågad av bland annat den amerikanska kongressen och finansutskottet m.m. och nu har hon faktiskt visat en lite större styrka, tydlighet och självsäkerhet.

Överlag så har Janet Yellen flaggat för försatta kontinuerliga räntehöjningar samt varit mer tydlig med vad de menar när FED bevakar marknaden noggrant. Där handlade det inte som marknaden tidigare trodde att FED har bytt strategi och istället blivit mer avvaktande utan det handlar mer om att de vill få in en så bra tajming som möjligt i deras agerande. FED har alltså en tydlig och konkret plan gällande hur de kommer agera gällande räntan framöver och det var exakt det som marknaden trodde att de saknade men nu har vi alltså fått svar på tal från Janet Yellen.

Marknaden har tagit emot Janet Yellen uttalanden och svar väldigt bra under veckan och hon har under flera dagar stärkt börsen (även om det har varit andra negativa faktorer som tillslut tagit över). Jag anser att det viktigaste här har varit att vi fått mer tydliga besked från FED och det har helt klart lugnat marknaden. Så nu är det bara att hoppas på att FED nu har insett att det är viktigt att vara övertydlig hela tiden och det är ju bevisligen inte så svårt att vara det.  

 

Dessa punkter sammanfattar det viktigaste som FED och Janet Yellen har kommit med under veckan:  

 • FED har en tydlig plan gällande räntan
 • FED bevakar marknaden noggrant för att anpassa sig, inte för att bli mer avvaktande
 • FED har blivit mer tydliga i sina besked och uttalanden, hoppas att det håller i sig

 

Trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 
3 dagar

Morgonkollen: Avvaktande inför räntebeskedet i Sverige

Här nedanför hittar ni dagens sammanfattning av Morgonkollen (min morgonrapport). Om ni varje börsmorgon vill ha hela morgonrapporten så anmäler ni er här. Då får ni varje börsmorgon mer ingående information om den aktuella börsdagen gällande t.ex. den inledande handeln och marknadens fokus under dagen med mera.

 

 

Torsdag den 11:e februari år 2016

Viktigt från tidigare:

 • USA vände nedåt
 • Mer tydlighet från FED i USA
 • Nedgångar i Asien
 • Tokyobörsen och Shanghaibörsen höll stängt

 
Dagens viktigaste:

 • Sverige: arbetslöshet januari kl 8.00
 • Riksbanken: räntebesked och penningpolitisk rapport kl 9.30
 • Sverige: småhusbarometern januari kl 9.30
 • Riksbanken: Stefan Ingves håller presskonferens kl 11.00 
 • Fed: Janet Yellen frågas ut av senatens bankutskott kl 16.00


Dagens bolagsrapporter:

New Wave Group (kl 7.00), Nokia (kl 7.00), Enea (kl 7.20), Haldex (kl 7.20), Sweco (kl 7.20), Klövern (kl 7.30), Munksjö (kl 7.30), Net Ent (kl 7.30), Lindab (kl 7.40), Boliden (kl 7.45), East Cap Explorer (kl 8.00), Kinnevik (kl 8.00), Meda (kl 8.00), Platzer (kl 8.00), Sagax (kl 8.00), Stockwik Förvaltning (kl 8.00), Collector (kl 8.15), Image Systems (kl 8.30), Fagerhult (kl 10.00-12.00), Xano (kl 13.00), Biotage, Hufvudstaden (efter kl 11), MSC Group (på eftermiddagen), Proact, Vindico Group, Crown Energy

Atria (ca kl 7.00), Orkla (kl 7.00), Huhtamäki (kl 7.30), Kemira (kl 7.30), Citycon (kl 8.00), DNO (kl 8.00), Outokumpu (kl 8.00), Ramirent (kl 8.00), Yara (kl 8.00), Norwegian (kl 8.30), FLSmidth (kl 12.00), Awilco Offshore, Birdstep Technology, Topdanmark (lunchtid), Veidekke, Bilfinger Berger, Rio Tinto, Socit Gnrale, Wabco

 

Trevlig torsdag!
David

Taggar (blogg): 
4 dagar

Ökade i Betsson och ICA Gruppen

Förra veckan ökade jag på mitt innehav i Betsson och det kan ni läsa mer om här. Igår valde jag att köpa ännu fler aktier då jag tycker att värderingen känns väldigt attraktiv i dagens läge. Rapporten som kom förra veckan visade visserligen upp ett svagt resultat men det fanns förklaringar till det och dessa bådar väldigt gott inför framtiden och överlag tycker jag att Betsson visar upp en bra stabilitet, bra utdelning samt en bra tillväxt och potential på lång sikt framöver och det är också därför jag väljer att köpa på mig ännu fler aktier.

Idag kom även ICA Gruppen in med sin rapport och den var faktiskt sämre än väntat på de flesta punkterna. Men återigen så anser jag inte att den är så dålig så att en nedgång på nästan 14 % är berättigad. Dessutom föreslår styrelsen en höjning av utdelningen från 9,50 kronor till 10 kronor och idag motsvarar det en direktavkastning på nästan 4 %. Så allt var alltså inte bara dåligt och det här glappet medförde att jag valde att köpa på mig fler aktier även i ICA Gruppen. Jag är även beredd att köpa lite mer om den fortsätter nedåt under de kommande dagarna.

Jag tycker att investeringarna via min privata utdelningsportfölj och vidarebyggnationen av den har fått en flygande start så här långt i år. Ur det långsiktiga perspektivet tycker jag att jag har kommit över aktier i flera bolag till väldigt attraktiva priser. Det här bådar även gott inför den kommande utdelningssäsongen i Sverige och även inför alla kommande utdelningsperioder också för den delen.

Ett tufft börsklimat behöver inte alltså inte vara negativt utan efter en hel del år på marknaden så tycker jag snarare att det bara är positivt att tuffare perioder kommer ibland så att man kan få ner priserna på aktier lite, vad tycker ni?  

 

David      

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2016 (126)
Feb (43)

Taggar