Aktieinkomster
Likes
232
Antal inlägg
523
Följare
32
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
3 timmar

Morgonkollen: Svensk bankoro spred sig globalt

Här nedanför hittar ni dagens sammanfattning av Morgonkollen (min morgonrapport). Om ni varje börsmorgon vill ha hela morgonrapporten så anmäler ni er här. Då får ni varje börsmorgon mer ingående information om den aktuella börsdagen gällande t.ex. den inledande handeln och marknadens fokus under dagen med mera.

 

Fredag den 12:e februari år 2016

 

Viktigt från tidigare:

 • USA fortsatte nedåt
 • En global oro för banksystemet
 • Oljepriset fortsatte nedåt
 • Fortsatta breda nedgångar i Asien  

 
Dagens viktigaste:

 • Sverige: bostadspriser januari kl 8.00 
 • Tyskland: KPI (def) januari kl 8.00 
 • Tyskland: BNP (prel) 4 kv kl 8.00 
 • EMU: BNP (est) 4 kv kl 11.00 
 • EMU: industriproduktion december kl 11.00 
 • Grekland: BNP (est) 4 kv kl 11.00 
 • USA: importpriser januari kl 14.30 
 • USA: detaljhandel januari kl 14.30 
 • USA: lager osålda varor december kl 14.30


Dagens bolagshändelser:

 • Ratos handlas exklusive utdelning (25 kr i preferensaktie kvartalsvis)
   

Dagens bolagsrapporter:

Duroc (kl 7.15), SSAB (kl 7.30), Duni (kl 7.45), Acando (kl 8.00), Arise (kl 8.00), Biogaia (kl 8.00), BTS (kl 8.00), Profilgruppen (kl 8.00), Cellavision (kl 8.20), CTT Systems (kl 8.30), Karo Bio (kl 8.30), Pricer (kl 8.30), Alltele (kl 8.45), Lammhults (kl 9.00), Oscar Properties (kl 9.00), Semcon (kl 12.30), Capio (kl 13.30), Novotek (kl 14.00), Fenix Outdoor, Rottneros, Obducat, Sotkamo Silver, Avtech, Diadrom Holding, Firefly, Kentima Holding, Kentima Holding, Hamlet Pharma , Jojka Communications, Spago Nanomedical, Tourn

Aker Solutions (kl 7.00), Alma Media (kl 7.00), REC Silicon (kl 7.00), GN Store Nord (kl 7.30), Uponor (kl 13.00), Nordic Semiconductor, Thyssen Krupp (kl 7.00), Commerzbank, LOreal (efter Parisbörsens stängning)

 

Ha en trevlig fredag!
David

Taggar (blogg): 
17 timmar

Efterbörsen: En global Sell-Off kan ha dragit igång…

Efterbörsen, torsdag den 11:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

 • Börsöppning nedåt
 • En rejält fallande trend under dagen
 • Oro för den globala tillväxten
 • Lägre oljepriser
 • Riksbanken i Sverige sänkte räntan

 

Som ni kan se på grafen här ovanför så har vi idag fått se väldigt stora nedgångar på börsen i Sverige. Det mesta har oroat marknaden idag och avsaknaden på styrkor har i stort sätt varit total. Indexet OMXS30 i Sverige stängde dagen på – 3,91 %.

Den största händelsen idag är att den svenska Riksbanken valde att sänka räntan ännu mer och det från – 0,35 % till – 0,50 % och dessutom var de tydliga med att de är beredda att göra ännu mer om så krävs framöver. Om ni vill ha en genomgång av räntebeskedet så hittar ni en i min lunchanalys här. Det är överlag svårt att säga exakt hur det här beskedet togs emot då den allmänna börsoron stör utveckling ganska så rejält.

Fortsättningsvis på makrofronten så har oljan fortsatt att visa en stor svaghet och oroat marknaden rejält. Några av OPEC-länderna vill ny frysa produktionen men det känns inte speciellt troligt då det kommer bli oerhört svårt att komma överens om vem som ska frysa produktionen och när det ska ske och så vidare.

På bolagsfronten är den största händelsen att det amerikanska företaget Mylan har lagt ett bud på det svenska läkemedelsbolaget Meda med en budpremie på hela 92 %.  

Annars så har bolagsrapporterna fortsatt att komma in och om vi ska gå rakt på sak så kom Nokia, New Wave, Norwegian, Kemira, Lindab, Boliden och Advenica in med lite svagare rapporter medan Hufvudstaden, Xano, Fagerhult, Outokumpu, Collector, Kinnevik, Platzer, East Capital, Sagax, ProAct, Klövern, Munksjö, NetEnt, Haldex, Sweco och Enea kom in med ganska så bra rapporter.

Överlag var det alltså en ganska så bra rapportdag på börsen men tyvärr ser vi inte mycket av det på grund av det allmänna oroliga börsläget. Avslutningsvis på bolagsfronten har Peab fått en order från Wihlborgs och den är värd en bra bit över 200 miljoner kronor. Dessutom har Fingerprints fått en ny köprekommendation och den här gången från Aktiespararna.

Som en sista grej så har även USA-börserna inlett dagen nedåt och även tagit sig in i en ännu djupare och fallande trend. Där fortsätter råvaror, industrin samt finanssektorn att ta emot mest stryk och det pratas mycket om att vi är mitt uppe i en global utförsäljning på världens börser och frågan är ner säljarna är klara och köparna kommer tillbaka?

     

Trevlig kväll
David      

 

Taggar (blogg): 
20 timmar

Warren Buffett goes tech

Warren Buffett och hans investmentbolag Berkshire Hathaways årsstämma är helt klart en av de mest populära bolagsstämmorna i världen, kanske till och med den mest populära. Varje år besöker tiotusentals personer staden Omahai Nebraska, USA då det är där Berkshire Hathaways har sitt kontor.

Men det finns även många som inte har möjlighet att ta sig dit varje år och tidigare har det faktiskt varit förbjudet att filma stämman samt frågestunden med Warren Buffett men nu kan det bli ändring på det. Redan nu i år och närmare bestämt i slutet av April då stämman äger rum verkar det som att allt ska filmas och streamas ut live över hela världen. Det här måste vara en stor sak för den snart 86 årige Warren Buffett som tidigare tydligt sagt att han inte är något jättestort fan av just teknik.

Jag själv har aldrig varit på hans stämma så därför tycker jag att det kommer bli extra roligt om vi nu kommer kunna ta del av den ändå, även om man inte är på plats. Jag vet att det dock brukar vara en del svenskar på plats och det kanske till och med finns någon här som varit där och vill skriva några rader om hur det är?

 

David     

Taggar (blogg): 
23 timmar

Lunchanalys: Riksbankens räntebesked (plus lite bonusprat om FED i USA)

Räntebeskedet:

Idag kom den svenska Riksbanken med ytterligare ett räntebesked och nu valde de att sänka räntan ännu mer och den här gången hela 15 punkter. Räntan i Sverige sänks nu alltså från – 0,35 % till – 0,50 % och samtidigt så meddelar Riksbanken återigen att de är beredda att göra mer och agera på fler sätt framöver vilket de har sagt varje gång den senaste tiden.

Även om de flesta faktiskt hade förväntat sig en räntesänkningen den här gången så blev den lite mer drastisk än vad många hade trott. En sänkning på 10 punkter till – 0,45 % var mer väntad men det var inte bara det som överraskade. Riksbanken var heller inte överens om sänkningen då röstningen uppges ha blivit 4-2 och det tycker inte jag känns så där jättelovande.

 

Analys:

Sammanfattningsvis fick vi idag alltså en hög räntesänkning som tyvärr även medförde en hel del frågetecken? Det första orosmomentet var som sagt att de styrande personerna i Riksbanken inte var överens om beskedet. Sedan tycker jag att de nu har snöat in sig alldeles för mycket på det så kallade KPI-indexet (Konsumentprisindex) som bland annat används till att mäta inflationen.

Riksbankens mål är alltså att styra inflationen, tillväxten och även den svenska kronan då de till och med har börjat prata om valutaåtgärder. Att vilja stärka tillväxten tycker jag är en sak men när det blir mer och mer tydligt att Riksbanken verkligen vill ha full kontroll (även om de såklart inte säger det själva) över dessa faktorer så börjar det gå överstyr. Jag hörde tidigare idag att Sveriges situation börjar likna den i Japan då deras centralbank i stora drag har försökt stimulera marknaden och landet på det här sättet i ganska så många år just nu utan att egentligen komma någon vart. Just den risken med att det är väldigt enkelt att köra fast när man agerar åt ett håll så här fort och så här drastiskt tycker jag att Riksbanken underskattar. Sverige är inte inne i någon krissituation utan det är bara Riksbanken som har snöat in sig på vissa tillväxtsiffror men är det inte så att man ibland måste låta tillväxten vara negativ, för allt kan ju inte bara röra sig uppåt hela tiden, eller? Så även om de agerar rätt så tycker jag personligen att det har gått alldeles för fort och de har helt enkelt för bråttom vilket väldigt lätt kan få det hela att slå slint och det är väldigt farligt att vänja marknaden vid sådant här agerande.

 

Punkterna här nedanför sammanfattar dagens räntebesked ur mitt perspektiv:

 • Räntesänkning på 0,15 punkter, - 0,35 % till – 0,50 %
 • Riksbanken kommer att göra mer, sänkningar? Stödköp? Agerande gällande valutan?
 • Riksbanken spelar ett högt och möjligtvis farligt spel
 • Riksbanken är för fokuserade på vissa nyckeltal
 • Att Riksbanken inte var överens skapar oro

 

FED och Janet Yellen är också i farten:

Under den här veckan har marknaden även riktat ett stort fokus mot USA:s centralbank, FED och dess ordförande Janet Yellen. Det beror på att hon talat inför och blivit utfrågad av bland annat den amerikanska kongressen och finansutskottet m.m. och nu har hon faktiskt visat en lite större styrka, tydlighet och självsäkerhet.

Överlag så har Janet Yellen flaggat för försatta kontinuerliga räntehöjningar samt varit mer tydlig med vad de menar när FED bevakar marknaden noggrant. Där handlade det inte som marknaden tidigare trodde att FED har bytt strategi och istället blivit mer avvaktande utan det handlar mer om att de vill få in en så bra tajming som möjligt i deras agerande. FED har alltså en tydlig och konkret plan gällande hur de kommer agera gällande räntan framöver och det var exakt det som marknaden trodde att de saknade men nu har vi alltså fått svar på tal från Janet Yellen.

Marknaden har tagit emot Janet Yellen uttalanden och svar väldigt bra under veckan och hon har under flera dagar stärkt börsen (även om det har varit andra negativa faktorer som tillslut tagit över). Jag anser att det viktigaste här har varit att vi fått mer tydliga besked från FED och det har helt klart lugnat marknaden. Så nu är det bara att hoppas på att FED nu har insett att det är viktigt att vara övertydlig hela tiden och det är ju bevisligen inte så svårt att vara det.  

 

Dessa punkter sammanfattar det viktigaste som FED och Janet Yellen har kommit med under veckan:  

 • FED har en tydlig plan gällande räntan
 • FED bevakar marknaden noggrant för att anpassa sig, inte för att bli mer avvaktande
 • FED har blivit mer tydliga i sina besked och uttalanden, hoppas att det håller i sig

 

Trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 
1 dag

Morgonkollen: Avvaktande inför räntebeskedet i Sverige

Här nedanför hittar ni dagens sammanfattning av Morgonkollen (min morgonrapport). Om ni varje börsmorgon vill ha hela morgonrapporten så anmäler ni er här. Då får ni varje börsmorgon mer ingående information om den aktuella börsdagen gällande t.ex. den inledande handeln och marknadens fokus under dagen med mera.

 

 

Torsdag den 11:e februari år 2016

Viktigt från tidigare:

 • USA vände nedåt
 • Mer tydlighet från FED i USA
 • Nedgångar i Asien
 • Tokyobörsen och Shanghaibörsen höll stängt

 
Dagens viktigaste:

 • Sverige: arbetslöshet januari kl 8.00
 • Riksbanken: räntebesked och penningpolitisk rapport kl 9.30
 • Sverige: småhusbarometern januari kl 9.30
 • Riksbanken: Stefan Ingves håller presskonferens kl 11.00 
 • Fed: Janet Yellen frågas ut av senatens bankutskott kl 16.00


Dagens bolagsrapporter:

New Wave Group (kl 7.00), Nokia (kl 7.00), Enea (kl 7.20), Haldex (kl 7.20), Sweco (kl 7.20), Klövern (kl 7.30), Munksjö (kl 7.30), Net Ent (kl 7.30), Lindab (kl 7.40), Boliden (kl 7.45), East Cap Explorer (kl 8.00), Kinnevik (kl 8.00), Meda (kl 8.00), Platzer (kl 8.00), Sagax (kl 8.00), Stockwik Förvaltning (kl 8.00), Collector (kl 8.15), Image Systems (kl 8.30), Fagerhult (kl 10.00-12.00), Xano (kl 13.00), Biotage, Hufvudstaden (efter kl 11), MSC Group (på eftermiddagen), Proact, Vindico Group, Crown Energy

Atria (ca kl 7.00), Orkla (kl 7.00), Huhtamäki (kl 7.30), Kemira (kl 7.30), Citycon (kl 8.00), DNO (kl 8.00), Outokumpu (kl 8.00), Ramirent (kl 8.00), Yara (kl 8.00), Norwegian (kl 8.30), FLSmidth (kl 12.00), Awilco Offshore, Birdstep Technology, Topdanmark (lunchtid), Veidekke, Bilfinger Berger, Rio Tinto, Socit Gnrale, Wabco

 

Trevlig torsdag!
David

Taggar (blogg): 
2 dagar

Ökade i Betsson och ICA Gruppen

Förra veckan ökade jag på mitt innehav i Betsson och det kan ni läsa mer om här. Igår valde jag att köpa ännu fler aktier då jag tycker att värderingen känns väldigt attraktiv i dagens läge. Rapporten som kom förra veckan visade visserligen upp ett svagt resultat men det fanns förklaringar till det och dessa bådar väldigt gott inför framtiden och överlag tycker jag att Betsson visar upp en bra stabilitet, bra utdelning samt en bra tillväxt och potential på lång sikt framöver och det är också därför jag väljer att köpa på mig ännu fler aktier.

Idag kom även ICA Gruppen in med sin rapport och den var faktiskt sämre än väntat på de flesta punkterna. Men återigen så anser jag inte att den är så dålig så att en nedgång på nästan 14 % är berättigad. Dessutom föreslår styrelsen en höjning av utdelningen från 9,50 kronor till 10 kronor och idag motsvarar det en direktavkastning på nästan 4 %. Så allt var alltså inte bara dåligt och det här glappet medförde att jag valde att köpa på mig fler aktier även i ICA Gruppen. Jag är även beredd att köpa lite mer om den fortsätter nedåt under de kommande dagarna.

Jag tycker att investeringarna via min privata utdelningsportfölj och vidarebyggnationen av den har fått en flygande start så här långt i år. Ur det långsiktiga perspektivet tycker jag att jag har kommit över aktier i flera bolag till väldigt attraktiva priser. Det här bådar även gott inför den kommande utdelningssäsongen i Sverige och även inför alla kommande utdelningsperioder också för den delen.

Ett tufft börsklimat behöver inte alltså inte vara negativt utan efter en hel del år på marknaden så tycker jag snarare att det bara är positivt att tuffare perioder kommer ibland så att man kan få ner priserna på aktier lite, vad tycker ni?  

 

David      

2 dagar

Efterbörsen: Amerikanska FED och Janet Yellen visar lite mer tydlighet

Efterbörsen, onsdag den 10:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

 • Börsöppning uppåt
 • Stigande trend under dagen
 • Starka tro på världsekonomin
 • Fokus riktades mot FED
 • Oljan återhämtar sig
   


På grafen här ovanför kan ni se hur Stockholmsbörsen har utvecklat sig idag. Den stigande trenden kom framförallt ifrån en starkare tro på den globala ekonomin och utvecklingen vilket bankerna drog mest nytta av. Indexet OMXS30 som visar den totala utvecklingen för de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen stängde dagen på + 2,07 %.

Under dagen har ett stort fokus riktats mot amerikanska FED då ordföranden Janet Yellen idag blir utfrågan av kongressen och finansutskottet. Där flaggade Janet Yellen för gradvisa räntehöjningar framöver och det har världens börser tagit emot ganska så bra än så länge. Det handlar i det stora hela om att marknaden vill ha mer tydliga besked från FED och nu framöver kan vi då kanske få det.  

Även oljepriset har återhämtat sig en del under dagen och det har idag överlag varit väldigt tydligt att riskviljan samt köparna delvis har återvänt till börsen men frågan är om de är här för att stanna? Oljans styrka kom även från OPEC:s rapport som kom in idag och där sa de att de förväntar sig att efterfrågan på olja sakta men säkert kommer att öka framöver. USA meddelade även att deras oljelager faktiskt har sjunkit lite den senaste tiden vilket också togs emot positivt.

Bolagsrapporterna som kommit in idag har fortsatt varit väldigt blandade. ICA Gruppen kom in med en enligt marknaden svag rapport, BillerudKorsnäs och Unibet med en neutrala rapporter, Nordax, Cargotec, Millicom, BE Group och Telenor med lite svagare rapporter, Kambi, Nederman, IFS, Vostok, Carlsberg, Hoist, Sampo, SAAB och Beijer med bra rapporter. Som sagt så var utfallen i rapporterna väldigt blandade men det goda marknadshumöret har inte stört börsens utveckling.

USA-börsen har idag också inlett dagen uppåt en aning och framförallt tack vare en viss styrka hos oljan samt FED och Janet Yellens uttalanden.

 

Trevlig kväll
David      

Taggar (blogg): 
2 dagar

Min aktuella bevakningslista

Just nu har jag inte många företag alls på min bevakningslista för min privata utdelningsportfölj men på den för min företagsägda portfölj har jag en del. Jag är väldigt nöjd med hur min utdelningsportfölj är uppbyggd och vilka innehav som finns i den just nu och därför fokuserar jag istället på att bygga vidare och förbättra dessa upplägg och öka på min nuvarande innehav.

Men jag har ändå några bolag på mina två bevakningslistor och dessa ser ni här nedanför.

 

Bevakningslistan för min utdelningsportfölj:

 

Vestas Wind Systems- Har stått på min bevakningslista under ungefär ett år nu och det jag gillar mest är att de är en heltäckande leverantör av vindkraftverk, planering, installation och drift. Vindkraft kommer vara en stor del av framtiden inom energibranschen och i längden kommer Vestas Wind Systems kunna utnyttja sin marknadsledande position väldigt bra. Direktavkastningen på 1 % är lite lågt men potentialen och stabiliteten på den fronten finns också ur det långsiktiga perspektivet.

 

Bevakningslista för min företagsägda portfölj:

 

GWS Production- Är ett ganska så nytt tillskott på min bevakningslista men ett väldigt intressant sådant. Världen blir hela tiden mer och mer osäkert och därför tror jag att GWS Production varningstjänster kommer kunna bli väldigt eftertraktade, både av privatpersoner och av företag.       

Catella- Den europeiska finansgruppen, Catella har jag haft på min bevakningslista från och till under ett par år nu. Anledningen till att jag blev intresserad av bolaget från första början var för att jag ville exponera mig mot finanssektorn och då framförallt med fokus på förvaltning och finansiell rådgivning och det bortom från de klassiska storbankerna. Just nu tycker jag att Catella har genomfört flera lyckade omstruktureringar och att värderingen nu är ganska attraktiv och därför har jag återigen börjat kolla på bolaget.     

Black Earth Farming- Har jag småsneglat på under ganska så många år men jag har hållit mig ganska långt borta från en investering, vilket har visat sig vara väldigt bra. Men jag anser fortfarande att jordbruk är en intressant bransch under de kommande åren och Black Earth Farmings värdering börjar kännas ganska så attraktiv.  

Minesto- Risken i bolaget är skyhög men jag har fastnat för deras unika vattenkraftverk och jag bevakar just nu bolaget ganska så noggrant och jag processar all information som jag kommer över. Jag är lite kluven om jag ska gå in i bolaget ganska så snart och ta en högre risk men också få en högre potential eller om jag ska vänta tills de har mer kött på benen.   

SolTech Energy Sweden- Jag har även fastnat för SolTechs solenergisystem som integreras i fastigheters fasader eller tak. Situationen för min del är ungefär likadan som för Minesto men det är mycket som lockar.

 

Vad tycker ni om dessa företag? Har ni någon intressant bevakningslista?

 

David    

2 dagar

Morgonkollen: En dag som kommer ha det mesta

Här nedanför hittar ni dagens sammanfattning av Morgonkollen (min morgonrapport). Om ni varje börsmorgon vill ha hela morgonrapporten så anmäler ni er här. Då får ni varje börsmorgon mer ingående information om den aktuella börsdagen gällande t.ex. den inledande handeln och marknadens fokus under dagen med mera.

 

Onsdag den 10:e februari år 2016

 

Viktigt från tidigare:

 • Stängning kring nollan i USA
 • Nedgångar i Asien
 • Kina håller stängt p.g.a. det kinesiska nyåret
 • Den globala oron hänger kvar
 • Ett fortsatt pressat oljepris

 
Dagens viktigaste:

 • Kina: penningmängd, nya yuanlån januari
 • Riksbanken: Penningpolitiskt möte. Räntebesked och penningpolitisk rapport publiceras på torsdagen. kl 9.00
 • Frankrike: industriproduktion december kl 8.45
 • Danmark: KPI januari kl 9.00
 • Sverige: hushållskonsumtion december kl 9.30 
 • Sverige: näringslivets produktion december kl 9.30 
 • Norge: KPI januari kl 10.00 
 • Storbritannien: industriproduktion december kl 10.30
 • Olja: Opec månadsrapport kl 12.30
 • Storbritannien: BNP-estimat januari kl 16.00 
 • USA: oljelager - veckostatistik kl 16.30 
 • Fed: Janet Yellen håller penningpolitiskt anförande inför representanthusets finansutskott kl 14.30


Dagens bolagshändelser:

 • Venue Retail Group: försäljningssiffror för januari
 • Allenex: anmälningstid i CareDX bud inleds (avslutas 2/3)
 • Greater Than: anmälningstid i nyemission avslutas 


Dagens bolagsrapporter:

Billerud Korsnäs (kl 7.00), Ica (kl 7.00), Nordax (kl 7.30), Saab (kl 7.30), Unibet (kl 7.30), BE Group (kl 7.45), Concentric (kl 8.00), Hoist (kl 8.00), IFS (kl 8.00), Millicom (kl 8.00), Nederman (kl 8.00), Vostok New Ventures (kl 8.00), Knowit (kl 8.30), Ortivus (kl 8.30), Prevas (kl 8.30), Formpipe (kl 8.45), Beijer REF (kl 9.00-10.00), IAR Systems (kl 9.00), Novestra, Kambi (kl 7.45), 2E Group, Bredband2, Doxa, Lidds, Real X State, New Equity Venture (ändrat datum från 19/2), Promikbook

Carlsberg (kl 7.00), HK Scan (kl 7.00), Telenor (kl 7.00), Cargotec (kl 7.30), Finnair (kl 8.00), Sampo (kl 8.30-9.00), Evry (kl 9.00), Cramo, DSV, Lundbeck (före börsöppning), Maersk, Opera Software, Sappi (kl 7.00), Softbank (kl 7.00), Smurfit Kappa (kl 8.00), Aurubis, Cisco (efter USA-börsernas stängning), Tesla (efter USA-börsernas stängning), Twitter (efter USA-börsernas stängning), Voestalpine

 

David

Taggar (blogg): 
3 dagar

Efterbörsen: Efter regn kommer solsken gäller inte längre

Efterbörsen, tisdag den 9:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

 • En väldigt volatil börsdag
 • Negativiteten tar återigen över
 • Fortsatt global oro för makroläget
 • Oljepriset fortsätter att vara pressat
 • Återigen blandade bolagsrapporter

 

Som ni väldigt tydligt kan se på grafen här ovanför så har det varit en väldigt volatil dag på börsen i Sverige idag. Vi har styrkor från t.ex. vissa bolagsrapporter som försökt att trycka upp börsen men överlag så var det återigen det oroliga makroekonomiska läget samt oljepriset som tyngde börsen och fick OMXS30 att slutligen stänga på – 0,20 %.

Om vi som vanligt börjar på makrofronten så fick vi tidigare idag in ytterligare svaga siffror från Tyskland och den här gången gällde det landets industri samt import och export.

Fokus har idag även fortsatt att riktas mot oljan, som för övrigt har varit fortsatt svag under dagen. På den här fronten har vi fått in en färsk rapport från International Energy Agency som visade på att överutbudet jämfört med efterfrågan bara fortsätter att öka och just nu finns det verkligen ingenting som tyder på att vi ska få en ändring där.

Går vi över till rapportfronten så visade handelsbanken idag upp en stark rapport. Securitas visade upp en bra tillväxt men det slutliga resultatet tyngde. Swedbank var en av de stora förlorarna då bolaget meddelade att deras vd, Michael Wolf får sparken. Fortsättningsvis kom Com Hem in med en ganska så stabil rapport men rapporterna från Rejlers, Itab, Addtech och Bulten togs emot med en ganska så stor besvikelse.

Annars har det idag varit fortsatt oroligt framförallt i råvarusektorn samt i spelsektorn och där har vi fått se väldigt stora kursrörelser nedåt.

USA-börserna har inlett även den här handelsdagen väldigt volatilt och rört sig en hel del både uppåt och nedåt. Just nu sker handeln kring nollstrecket och det som ser ut att kunna stärka börsen är bolagsrapporterna som kommit in som faktiskt varit ganska så bra, t.ex. Coca-Colas.

  

Trevlig kväll
David      

Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2016 (122)
Feb (39)

Taggar