Didrikfinans
Likes
83
Antal inlägg
143
Följare
40
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed
7 timmar

Utdelning Nordea, Novo Nordisk, Castellum

Några utdelningar har bokförts på kontot nu i slutet av mars och jag har uppdaterat min lista över utdelningar.

Det känns på något sätt kul och motiverande att inte enbart titta i Avanza utan att även föra lite egen statistik över portföljen.

Utdelningar 2017:

Datum Värdepapper Antal Kurs Belopp
2017-01-04 Walmart 60 4,55 273
2017-03-24 Nordea 455 6,18 2811
2017-03-28 Novo Nordisk 160 5,88 941
2017-03-29 Castellum 480 2,50 1200
Totalt 5225 kr

 

Nästa utdelning kommer från Handelsbanken den 5 april och idag handlades den utan utdelning.

Taggar (blogg): 
8 timmar

Inköp H&M

Idag fyllde jag på med 24 H&M-aktier till snittkursen 229,80 kr/styck av det enkla skälet att bolaget ligger överst i bevakningslistan för tillfället. (Nu ligger visserligen Ratos snäppet över men det ligger där bara för att jag enkelt ska ha koll på aktien. Inget köp i sikte där på ett tag.)

H&M-rapporten mottogs inte med något jubel direkt men jag har tiden på min sida och tänkte ligga kvar som ägare ett bra tag till. Ser inte något annat bolag jag hellre vill köpa för tillfället. 

Taggar (blogg): 
9 mars

Inköp H&M och Novo Nordisk

Det har inte hänt så mycket här på ett tag och jag har varit ute och rest men nu har jag gjort två små köp som ska bokföras här på bloggen.

Den här gången blev det 20 stycken H&M för 238,50 kr/styck som köptes i tisdags.

Idag slog jag till igen och köpte hela 7 st Novo Nordisk för 230,90 DKK/styck. 

Därmed var månadens inköp färdiga och nu ser jag fram emot att utdelningarna ska börja betalas ut. Mina bankinnehav ger mig ganska stora utdelningar nu i mars och april och då blir det antagligen några köp till. 

Taggar (blogg): 
1 februari

Månadsrapport januari

Det har varit en trevande inledning på året och portföljen har legat mer på minus än plus men jobbade sig upp på plus de sista dagarna i januari. Det är väl egentligen ointressant hur portföljen går från månad till månad, men det ger mig ändå lite motivation att följa hur pengarna växer om allt vill sig väl.

Tittar man på innehaven så är det Creades och SHB som utmärkt sig med uppgångar på nära 15% och 7% den senaste månaden. Walmart har gått -4% och sämst bland innehaven under januari.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. januari månad (inklusive likvider) är +0,31% och mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på +1,29% under samma period. 

Eget kapital har ökat från 649 880 kr den 31 december till 653 728 kr den 31 januari. Då har jag tillfört 2000 kr i månadssparande.

Under januari månad har jag köpt H&M, Castellum och Novo Nordisk.
 
Andel likvida medel ligger på 10%.
 
Mina innehav:
 

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

Taggar (blogg): 
25 januari

Senaste inköp: Castellum, H&M och Novo Nordisk.

Det är alltid kul när det finns något köpvärt så jag har passat på att fylla på lite i mina innehav nu i januari. Gjorde av med mina sista likvider från försäljningen av Ratos när jag köpte Castellum (40 st för 119,50 kr/styck) och H&M (12 st för 242,10 kr/styck) den 20 januari. Så nu ligger det inte längre några likvider i min KF och kostar pengar. Övriga likvider ligger visserligen på ett Collectorsparkonto med kass ränta men jag slipper iallfall skatta för dem i min KF.

Idag var det dags för mitt månadsköp så jag köpte H&M igen och det blev 10 aktier för 237,10 kr/styck samt ett köp i Novo Nordisk där det blev 15 aktier för 240,80 DKK/styck. 

I övrigt är det en väldigt spännande period just nu när årsboksluten står som spön i backen. Blev väldigt nöjd när Creades bestämde sig för att dela ut och dessutom satsar på 14 kronor i utdelning. Det blir en direktavkastning på 6,41% för mig. Önskar som vanligt att jag hade hunnit köpa fler aktier.

Näst på tur att rapportera bland mina innehav är Nordea och Intrum Justitia och det sker imorgon. Spännande!

Taggar (blogg): 
17 januari

Månadsrapport december

Ett händelserikt år är över och jag tänkte sammanfatta det som en vanlig månadsrapport för att följa upp hur jag ligger jämfört med mina mål i ett senare inlägg. Jag är inte helt nöjd med året som gick, även om det gick okej, men så är det. Börsens volatilitet avspeglas förstås i min portfölj och under 2016 tillhörde inte mina innehav de bästa branscherna.  Är nöjd över inköpen i SHB och Nordea men fastighetsaktierna tappade en del i spåren av högre räntor, H&M kämpar vidare och Ratos dalade rejält. Detta får jag följa upp mer när jag tittar på hur det gick jämfört med målen 2016.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. december månad (inklusive likvider) blev +9,73% och mitt jämförelseindex SIX30RX hamnade på +9,41% under samma period. 

Eget kapital har ökat från 640 808 kr den 30 november till 649 880 kr den 31 december. Då har jag tillfört 2000 kr i månadssparande.

Under december måndag fyllde jag på i H&M och Castellum och sålde av SKF samt Volati.

Andel likvida medel ligger på 14,5%.

Mina innehav just nu:

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

 

Taggar (blogg): 
17 januari

Inköp H&M

Dessa ständiga upprepningar. Men det blir lite så med min strategi. 

Iallafall. Köpte lite fler H&M igår. Det blev 20 aktier för 243,80 kr/styck. Höll på att köpa lite fler H&M idag och även Castellum såg lockande ut men bestämde mig för att avvakta till den 25:e då det är dags för nästa månadsköp. 

Nu ska jag ta tag i årsrapporten för 2016.

 

Taggar (blogg): 
7 januari

Utdelning Walmart

Årets första utdelning bokfördes på kontot i veckan och det var Walmart som delade ut. Jag har 60 aktier och fick 4,55 SEK/styck så det blev 273 kronor till mig.

Walmart delar ut fyra gånger per år så jag väntar mig utdelningar även i april, juni och september.

En ny lista för att följa upp utdelningarna under 2017 följer. I år blir förhoppningsvis första året då de totala utdelningarna hamnar över 20 000 kr för min portfölj. Känns roligt!

Utdelningar 2017:

Datum Värdepapper Antal Kurs Belopp
2017-01-04 Walmart 60 4,55 273
  Totalt:    

273 kr
 
 

 

Jag gissar att nästa utdelning kommer från Nordea i mars.

Hoppas kunna ta tag i årsrapporten för 2016 så snart som möjligt. Tiden räcker inte riktigt till just nu.

Taggar (blogg): 
28 december 2016

Inköp H&M och lite julläsning

Gjorde månadens inköp och köpte 20 aktier i H&M för 255,90 kr/aktie idag.  H&M är nu mitt näst största innehav efter Handelsbanken vilket märks på portföljens utveckling eftersom året inte direkt varit lysande för klädbolaget. Men med lite tålamod så ska det nog bli en bra investering inom några år. 

Nu när julstöket lagt sig och familjemiddagarna är avklarade är det ganska skönt med lite lugn och ro. Lägger inte så mycket tid på bloggar för tillfället utan tänkte lägga mig i soffan och fortsätta med "The Warren Buffett way" av Hagstrom som jag läser för tillfället. Är bara några kapitel in i den men väldigt intressant än så länge. 

Taggar (blogg): 
13 december 2016

Inköp Castellum och sålt SKF

Det blev ett nytt köp i Castellum igår. Jag har kvar likvider från tidigare försäljningar i min KF så jag vill gärna sätta dem i arbete. Det blev 50 aktier för 118,80 kr/styck igår. I vår får jag tillbaka två hundralappar i utdelning på det köpet. En klar bonus i det här med att köpa aktier på lång sikt.

Jag sålde också av mitt minimala innehav i SKF för 172,60 kr/styck. Hann bara köpa 25 stycken i september innan de blev för dyra så innehavet kändes mest onödigt nu. En vinst på 25% på kort tid är alltid trevligt även om det inte blev mycket i kronor.

I övrigt börjar de mesta bli dyrt i min lista så hittar jag inget nytt intressant bolag så blir det till att avvakta med nya köp. Närmast till hans ligger antagligen nya köp i Castellum om den blir lite billigare igen. Till dess får jag ägna tiden åt att julpynta och dricka glögg här hemma. 

Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2017 (8)