ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Äntligen lite nya utdelningar!

Det var ett bra tag sedan jag fick in rena pengar på mitt konto så jag blev väldigt glad idag när det hade trillat in lite utdelningar på kontot.

 

Realty Income

Jämfört med samma period föregående år (omräknat till samma antal aktier) ökade summan med 11,4 % vilket är riktigt bra. Som ni kanske vet så har dollarn gentemot SEK börjat krypa uppåt nu och detta gynnar oss som äger amerikanska utdelningsaktier. Däremot blir det dyrare att KÖPA aktierna men som sagt, äger man redan amerikanska aktier är det bara att tacka och ta emot.

 

 

Procter & Gamble

Jämfört med föregående år ökade utdelningssumman med +6% i detta bolag. Procter & Gambles kurs har även tickat på bra sedan inköp (ca 4 år sedan) och är i skrivande stund upp ca +80% Detta blir då en årlig avkasting på +20% exklusive utdelningar, vilken bankränta slår det?

 

Nu är det inte långt kvar tills nyår och det kommer verkligen bli på håret om jag når mitt utdelningsmål. Om inte målet uppnås kommer jag skjuta till egna likvida medel för att täcka mellanskillnaden, det gäller att vara hård mot sig själv ibland =)

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)