ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Är daytrading svårt?

Det sägs ju att ca 95 % av alla som försöker sig på daytrading i slutändan förlorar pengar.

Men hur gör man då om man vill vara en av de där 5 vinnande procenten? Hur svårt är det t ex att uppnå 0,5 % i vinst dagligen om det är det man har som uppsatt mål?

Jag var ute på en långpromenad för en stund sedan med hunden och började fundera lite på hur det vore att jobba med daytrading hemifrån. Bli nu inte rädda och tro att jag kommer lämna utdelningsinvesteringen för det kommer jag inte göra =)

Tänk Er följande daytradingstrategi:

Låt oss säga att jag bestämt mig för att trada med 200 000kr och har som mål att varje dag gå 1000 kr i vinst. Det innebär att jag varje dag i genomsnitt måste gå 0,5 % i vinst. Om jag tradar 25 dagar på en månad blir detta sammanlagt 12,5 %. I slutet av månaden skall jag alltså fått in 25 000kr vilket borde vara en tillräckligt hög månadslön.

Nu till frågan, är det trovärdigt att man lyckas uppnå 0,5% i snitt dagligen?

En annan fråga jag har är hur många bolag tradar vanligtvis en daytrader i, intriktar dom sig på 1-2 aktier och följer dess utveckling dagligen för att hitta ett mönster i dagshandeln?

Om det är någon där ute som vet mer än mig om detta så får ni gärna kommentera. Som sagt så inriktar jag mig helt och hållet på utdelningsinvestering så jag kanske är helt ute och cyklar med detta inlägget =) Hur som helst så hade det varit roligt med lite kommentarer!

Mvh //Ekonomisk Trygghet

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)