ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Årets första utdelning!

Ja för några dagar sedan trillade årets första utdelning in på kontot. Jämfört med samma period föregående år ökade summan med +9,6% vilket är riktigt bra!

Bolaget jag pratar om är Amerikanska Walmart. "Payout-ratio" alltså utdelningsandelen ligger i dagsläget på ca 40% Detta känns riktigt tryggt och det innbär också att bolaget får en hel del pengar över till expansion, sämre tider etc...

När utdelningsandelen börjar krypa över 70-80% (gäller även stora stabila bolag) börjar jag bli lite smått nervös, t ex har Coca Cola en payout-ratio på 80% i dagsläget, dock BEHÖVER inte Coca-Cola expandera lika mycket som yngre bolag men man förstår att om procentsatsen fortsätter att krypa uppåt under flera års tid så är det något som inte står rätt till ( t ex fallande vinster)

Igår blev det faktiskt ett nytt aktieköp! Det är ett bolag som delar ut pengar VARJE månad, inriktningen är fastigheter och valutan är dollar, kan Ni gissa vilket bolag jag pratar om? =)

Mer om detta inköp i nästa blogginlägg!

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)