ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Öppnat nytt hos Avanza/CFD No more

Jag skrev för någon vecka sedan det HÄR inlägget om att jag skulle testa CFD-handel. Jag har endast hunnit läsa ett kapitel i deras utbildning Tradesense, men redan nu känner jag att jobba med belåning kanske inte riktigt är min grej.

Jag får en känsla av att det är något som är fel när jag läser om hävstång hit och dit, att det inte är mina pengar jag spekulerar med (och så är det ju också) Därför kommer jag nu följa min instinkt och lägga CFD-handel´n åt sida ett tag.

Näe jag får nog inse att mitt område inom börsen mer lutar åt det tråkiga, säkra hållet. Det är väl inget fel med det, men att köpa Svenska "Gubbaktier" med hög direktavkastning är väl inget som hjälper mig med att lindra den stundande 30-årskrisen som börjar komma krypande =) Jag är 28 år nu...

För att bre på min tråkiga sida ännu mer så ansökte jag igår om att få bli kund hos Avanza. Anledningen till detta är att jag har fått upp ögonen för deras Indexfond "Avanza Zero". Fonden följer det svenska Indexet OMXS30 slaviskt och innehåller INGA avgifter. Det låter nästan för bra för att vara sant men man behöver alltså inte betala varken Courtage eller årlig förvaltningsavgift!

Anledningen till att Avanza har en sådan här "superfond" tror jag personligen är för att dra kunder till sig, det måste vara en stort dragplåster att som enda nätmäklare i sverige erbjuda en sådan här tjänst, eller finns det någon liknande fond?

Jag kan inte komma på några andra fördelar med att ha en förvaltnings/courtagefri fond eftersom det inte tjänas några pengar på den från Avanzas sida?

Som sagt så har jag ansökt om att få bli kund hos Avanza, mitt första konto att öppna där blir Sparkonto, därefter avaktar jag troligtvis till nyår eftersom då har jag möjlighet att antingen öppna en Kapitalförsäkring eller det nya Investeringssparkontot som blir tillgängligt i början på 2012.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)