ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Dagens trades 7/10

Passade på att göra några korta trades idag när jag ändå var ledig från jobbet. Observera att jag är helt ny på området och vet egentligen inte vad jag håller på med, men man måste ju börja någonstans och så länge det är fiktiva pengar (demokonto hos IG Markets) är det okej att misslyckas totalt =)

 

 

Som Ni kanske vet har jag tidigare provat strategin "följa John" med gott resultat. Idag var det dock ingen riktigt strategi som följes utan jag ville mest prova på att handla på olika sätt och se hur det fungerar i praktiken.

Bloggkollegan SpinozaTrading här på TradeVenue gjorde en intervju med en daytrader vid namn Lundin och det var via hans blogg jag fick idén till att prova trading åt båda hållen samtidigt.

Utan någon som helst tanke på vart omx var på väg idag slängde jag iväg 2 st trades. En lång och en kort, båda med 2 punkters stop-loss. Första affären blev lyckad med 15 kronor i vinst. Efter lyckoruset och med gott självförtroende gjorde jag samma sak igen efter några minuter. Denna gång gick det inte lika bra som ni ser... =)

Efter den misslyckade affären gick jag på magkänslan och gjorde tog det dumma beslutet att vinna tillbaka förlusten, detta gick dock bra idag och dagen vinst slutade på 11 kronor totalt.

Ska man göra på detta viset tror jag att det krävs släpande stop-loss och limits, något som jag dessvärre inte kan hantera i dagsläget (för avancerat) Det hade varit kul att se resultatet av att trada på detta sättet under en period med låt oss säga 20 affärer om dagen.

Som sagt var så vet jag inte om det är lönsamt att göra på detta sätt i längden. Det finns ju liknande sätt att handla på med lägre risk s.k "arbitrage trading" 

Hittade en länk till en sida som beskriver ett intressant sätt att handla olja på genom arbitrage:

http://traderkingdom.com/trading-futures-education-topics/trading-future...

 

Vad tror Ni om detta, är det någon som har testat på liknande handel?

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
SpinozaTrading's picture
232
237
49
0
SpinozaTrading

Absolut intressant, jag skulle dock inte använda mig av det inom CFD eftersom vi inte kan lägga risken på emmitenterna i vår handel. Jag skulle istället använda korta och långa affärer för att hedga sig. Ifall jag legat för uppgång under en längre tid intradag och tror på en rekyl för att sedan fortsätta upp kan jag då hedga med kort pos. Ifall jag låg lång 2 terminer i omx skulle jag alltså gå kort med 3 för att täcka upp den minskade vinsten och samtidigt göra vinst. Detta för att att sedan kunna följa med upp igen och isf gjort ännu mer vinst. Detta är dock rätt avancerat och svårt att använda rätt. 

SpinozaTrading

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)