ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Delårsavstämning av portföljens utdelningstillväxt

Om jag inte är helt fel ute så har samtliga utdelningar för Juni månad kommit in på kontot nu. Det innebär att det finns möjlighet till att se hur stor utdelningstillväxten har varit i portföljen det första halvåret jämfört med föregående år.

 

Så här kommer det: Jämfört med föregående (2015) har portföljens "inkomster" alltså utdelningar ökat med +13,8% 

Dessa 13,8 procent är lite mindre än vad jag hade räknat med i början av året men saker och ting ändras alltid här i livet och likaså min investeringsstrategi. 

Bland annat har jag köpt en del aktier som inte delar ut pengar (Tesla och Nevada Energy Metals) En del cash gick åt till Castellums nyemission och dessutom har sparkvoten inte varit lika hög som jag jag räknat med. Dock känns det helt ok ändå. Hade hoppas på ett större ras på den Amerikanska börsen i fredags, det blev således inga köp då men vi får se vad nästa vecka bjuder på.

Det kommer säkert fina köplägen på den Svenska börsen på måndad men dum som jag är tänker jag kortsiktigt här i min långsiktiga strategi (köper jag svenska aktier nu kommer utdelningarna in först nästa år) Å andra sidan kan man alltid dela upp sina köp i mindre summor nu när courtaget är så pass lågt...

 

Detta är bra exempel på det gamla klassiska citatet "man kan inte både ha kaka och äta den" vilket i detta fall innebär "man måste köpa utdelande aktiebolag för att öka på sin utdelningstillväxt markant i portföljen" =)

 

Med detta sagt kommer jag och portföljen ta nya tag under andra halvan av året. Sparkvoten kommer fortsättningsvis vara väldigt låg men om de likvida medlen investeras i amerikanska kvartalsutdelande bolag kommer vi antagligen nå vårt mål som ligger på +18% för helåret!

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)