ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

En investeringsstrategi för daytrading

Jag har suttit i några dagar nu och tittat på hur den Amerikanska börsen rör sig vid stora svängningar på den Svenska. Alltså om man på något sätt kan förutspå om USA stänger upp eller ner genom att titta på OMXS30 stängningskurs. 

Om jag har gjort rätt så var resultatet oroväckande bra =) Jag har dock bara backtestat denna strategi mellan 1 Januari 2015 - 21 September 2015. Tanken är att backtrada hela 2014 men det kommer ta ett tag för mig eftersom mina arbetsverktyg är papper och penna (gammal utdelningsinvesterare som jag är)

 

Jag ska berätta hur denna strategi växte fram:

Först tittade jag som sagt var på samtliga dagars stängningskurs under denna perioden (omx) och ringade därefter in alla stängningskurser som var över 2 %, alltså både plus och minus. Exempelvis stängde omx på -2,30% 7 Jan och +2,20 1 Juli.

Efter det skrev jag ut stängningskurser för Wallstreet (Dow Jones) och jämförde med omx. Om både Sverige och USA stängde på plus fick jag rätt och vise verca, om både Sverige och USA stängde på minus fick jag rätt.

Resultatet: 

Rätt: 16 st

Fel: 4 st

Hitrate: 80%

Antal Trades: 20 st

Detta var dock bara det allra första testet och även om det såg lovande ut var teorin långt ifrån säker.

 

En träffsäkerhet på 80 % är inte dålig men det kunde även handla om slumpen, därför fortsatte jag som sagt var att förfina metoden och lade även till en ny regel. Den nya regeln innebar att jag inte fick göra trades de dagar känslig information släpptes i respektive land, kallar man det makrostatisktik?

 Hursomhelst så är det sådan information som har stor kurspåverkan. IG Markets har en riktigt bra kalender där man kan titta på sådan statistik: http://www.ig.com/se/ig-kalender

Efter att denna regeln lades till blev resultatet följande:

Rätt: 7 st

Fel: 1 st

Hitrate: 87,5%

Antal Trades: 8 st

Såja nu hade jag kommit en liten bit längre på vägen, hitraten hade ökat något MEN antal affärer hade minskat alldeles för mycket. Jag var tvungen att fortsätta mitt letande och kanske göra en liten kompromiss. Detta innebar att jag sänkte omx stängningskurs från 2,0% till endast 1,5% (+-) och hade fortfarande kvar regeln om att inte handla på de dagar känslig information släpptes.

Efter denna sänkning av svängning blev resultatet följande:

Rätt: 13 st

Fel: 1 st

Hitrate: 93%

Antal Trades: 14 st

 

Personligen tycker jag det ser riktigt bra ut på pappret iaf. Sen om det fungerar i verkligheten är en annan femma. Om Ni läsare tycker det ser intressant ut kanske vi kan hjälpas åt att förfina strategin, kanske man ska välja att titta på en större Europeisk börs än Sverige?

Detta är egentligen bara statistik och ingen teknisk analys med avancerade linjer m.m... En väldigt enkel strategi helt enkelt, sen är det upp till var och en att välja hur man ska agera på denna information. Jag personligen funderar en hel del på att aplicera denna strategi med binära optioner (Wallstreet Upp/Ner)

 

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

 

 

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Bara så jag förstår, tar ett litet exempel. :)

Om DJ stänger +2% (minst), måndag kl.22.00,
Så slutar OMX30 i 80% av fallen plus, tisdag kl.17.30?

Om så är fallet, skulle det intre vara intressantar att se till dagens högsta kurs? Då kanske man kan minska felen om man kör med glidande stopp loss. 

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Nej nörden tvärtom, DJ följer Europa/Sverige. Om omx stänger på minst +1.5% slutar DJ i 93% av fallen på plus. Detta gäller endast om man handlar på de dagar ingen kurspåverkande statistik släpps.

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

För att förtydliga, det gäller även då att man handlar i motsatt riktning dvs när omx stänger minst -1.5%

Investerarfysikern's picture
719
1227
137
0
Investerarfysikern

Intressant. Har också kollat på liknande. Brukar kolla Japan och USA på morgonen för att se vilket håll Sverige kanske går åt. En fråga; många gånger sker en öppning några procentenheter ner eller upp. Hur parerar du det? Och hur mycket blir vinsten varje år? 

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

@investerarfysikern
Jag har inte tittat på eventuella vinster än utan mest samlat in data, men om man ska handla med binära optioner (över/under) är öppningskursen irrelevant. STÄNGER omx ner kraftigt kommer även DJ stänga ner är själva grundprincipen.

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Perfekt att testa idag iaf. :D

Vart fick du tag på data? Så kanske jag kan koda något som testar hypotesen lite snabbare. :)

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Nörden
Stängningskurser på se.investing.com och makrostatistik på ig markets kalender. Det hade vart kanon om du kunde knåpa ihop nåt =)

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Räknar du öppning till öppning, close till close, öppning till close. Kan bli riktigt missvisande om man gör fel. Öppning till öppning borde vara mest rätt eftersom du kommer köpa 1530 och antagligen sälja vid den tiden dagen därpå, samma tid. Måste ta hänsyn till gap osv. 

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Nej jag har räknat på öppning på dagen till stängning samma dag helt enkelt.

T ex öppnar OMXS30 1 480.05 och stänger samma dag på 1 483.66.

 

Tanken är att man ska spekulera i Dow Jones med valfri produkt (det är detta jag behöver hjälp med) 

Man öppnar sin position när svenska börsen stänger dvs 17.30, därefter stänger man positionen när Amerikanska börsen stänger dvs runt 22-tiden.

Jag har backtradat några år nu och är precis i startgroparna med ett nytt blogginlägg =)

Investeringstankar's picture
58
49
14
0
Investeringstankar

Tänk på att det inte räcker med att Dow Jones är på plus. Den kan ju stänga på plus men vara lägre än vad den var vid 17:30 svensk tid.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)