ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Följa John, ny masterplan för dagshandel

Jag har suttit och tittat på lite historisk statistik nu på morgonen och börjar bli mer och mer övertygad om att det måste gå att tjäna pengar på att förutse hurvida den Amerikanska börsen skall sluta upp eller ner.

 

För tillfället har jag endast tittat på statistik, inga vinster/förluster eller vilka produkter man kan använda sig utav. Binära Optioner är den enklaste produkten dock känns det som att man måste ha någon slags stop-loss där för att inte förlora hela insatsen om det skulle gå åt fel håll?

 

 Följa John

Jag tänkte nu presentera själva strategin och har passande nog döpt den till "Följa John" delvis eftersom jag själv heter John, och delvis för att grundidén är att Amerika följer Europa eller närmare bestämt i detta fallet Sverige =)

 

Reglerna för handel är:

- Om OMXS30 stänger över 1,5% plus kommer även Dow Jones att stänga på plus

- Om OMXS30 stänger under 1,5% minus kommer även Dow Jones att stänga på minus

- Vi vet inte vad Dow Jones kommer att stänga på, bara om det blir plus eller minus

Först hade jag även med en extra regel och det var att inte handla på de dagar USA släppte känslig information som kunde påverka börsen, dock insåg jag snabbt att om man applicerade denna regel blev det för få trades per år, dessutom blev hitraten inte lägre av att strunta i denna regel, snarare tvärtom.

 

Här kommer resultaten av backtradingen:

2011

Antal Trades: 75 st

Rätt utfall: 67 st

Fel utfall: 8

Hitrate: 90%

 

2012

Antal Trades: 46 st

Rätt utfall: 44 st

Fel utfall: 2 st

Hitrate: 96%

 

2013

Antal trades: 20 st

Rätt utfall: 18 st

Fel utfall: 2

Hitrate: 90%

 

2014

Antal trades: 21

Rätt utfall: 20

Fel utfall: 1

Hitrate: 96%

Med hitrate menar jag hur många procent av alla trades som blivit lönsamma. Detta är som sagt var endast själva grundstatistiken, nu hade det varit intressant om nån med lite mer kunskaper kunde räkna ut eventuell vinst med en viss handelsprodukt. Jag har datumen för respektive handelsdag nedskriven på papper så det är bara att fråga så mailar jag över datan.

 

För övrigt så sjönk ju OMXS30 ganska kraftigt igår, därför provade jag strategin med ett demokonto (binär option Wallstreet Över/under) och det fungerade galant, 10 kr tror jag att vinsten blev =) Dock har jag noll koll på dessa produkter i dagsläget och det kanske finns bättre alternativ om man skall fortsätta utveckla denna strategi?

Den ser onekligen VÄLDIGT bra ut med över 90% rätt under dessa 4 år, kanske för bra för att vara sant, har jag missat något?

 

Hurvida detta blir en världssuccé eller inte är det ingen som vet ännu, dock kanske vi på TradeVenue får hålla denna strategi lite hemlig, får hela världen nys om "Follow John" kan det påverka hela värdsekonomin och strategins fördelar kan då utraderas.

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
oljefonden's picture
13
14
5
0
oljefonden

Intressant observation, men hur påverkar följande? 

 

Öppnar inte Dow Jones innan OMXS30 stänger?

Vilket gör att OMXs30 kan bli påverkad av hur DJ rör sig de första timmarna? 

 

Självklart kan jag vara helt fel ute.

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

oljefonden: Intressant observation, men hur påverkar följande?  Öppnar inte Dow Jones innan OMXS30 stänger?Vilket gör att OMXs30 kan bli påverkad av hur DJ rör sig de första timmarna?  Självklart kan jag vara helt fel ute.

 

Jo du har helt rätt, Dow Jones öppnar 15.30 och OMXS30 stänger 17.30 så det kan mycket väl vara så som du säger. När man följer denna strategi skall man öppna en position vid OMXS30 stängning dvs vid 17.30, och sedan stänga positionen strax innan 22.00 (eller när man är nöjd med avkastningen)

oljefonden's picture
13
14
5
0
oljefonden

Vilket innebär att antalet affärsmöjligheter och gapet i dessa minskar i och med att Dow Jones redan kan ha ökat med upp till den givna % när OMX 30 stänger? 

BullRider's picture
19
42
8
0
BullRider

Intressant backtesting, jag tror absolut att de ligger någonting i dina resultat. Själv gjorde jag liknande tester för ett år sedan, där jag undersökte korrelationen mellan S&P500, Dow & OMXS30. Syftet var att försöka urskilja en handelsmöjlighet, precis som du. 

Genom att jämföra korrelation, kunde man få en känsla för hur mycket de olika börserna kan divergera (en normaldag). Vid riktigt stor divergens, mellan OMXS30 och Dow, så fanns det fog för att OMX och Dow skulle konvergera något mellan kl.15.30-17.30. Detta kunde dock ske väldigt snabbt, vilket gjorde det svårt att positionera sig rätt. Min utgångspunkt var att att köpa/sälja omx-kontrakt då skillnaden mellan omx & dow var över 60 punkter (daglig avkastning mellan 15.30-17.30). Detta då den historiska korrelation låg på ca 0,8 vid tillfället. Jag kom dock inte fram till några specifika hitrates då, men tyckte mig kunnna se något form av mönster. Efter att ha läst ditt inlägg blev jag sugen på att kika närmare på detta igen. 

Jag håller även med Oljefonden och undrar när och hur du bestämmer dina entrys på dina trades? 

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Jag har endast provat med binärer (över/under) än så länge och behöver då således inte tänka så mycket utan köper helt enkelt binären när omxs30 stänger 17.30. Därefter stängs binären automatiskt 21.59 när dow jones stänger. Det känns dock lite "risky" eftersom man förlorar hela det satsade kapitalet om binären slutar på 0 vid stängning.

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

För övrigt så är det bra att dow och omx har öppet två timmar samtidigt, märker man att dow har rusat i helt motsatt riktning gentemot omx kanske man ska ta sig en funderare och undvika köpknappen just den dagen.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)