ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fasta kostnader 2017

Sitter och tittar lite på våra fasta kostnader dvs räkningar som brukar dyka upp varje månad eller vid ungefär samma tidpunkt på året. Dessa kostnader skriver jag ner varje månad i ett dokument och kan på så sätt jämföra med föregående år. Det är också bra eftersom man då slipper bli överraskad av den där bilförsäkringen eller hemförsäkringen som kommer ner i brevlådan varje år. 

Tanken är att våra fasta kostnader skall bli lägre för varje år. Tyvärr har det blivit precis tvärtom de senaste två åren och jag hoppas verkligen det vänder 2017. Några saker som är värda att notera de första tre månaderna in på 2017 (Jan, Feb, Mars) är:

- Det totala fasta kostnader har än så länge ökat med 3 955 kr

- Elkostnaderna har ökat med 843 kr. Ärligt talat vet jag inte om detta beror på ett högre elpris eller en högre förbrukning. Ska kolla upp detta hos mitt elbolag.

- Elnätsavgiften får jag varannan månad och i Februari ökade den med 14 kr jämfört med föregående år. Jag har ingen aning hur denna avgift räknas ut och det verkar som att den varierar i storlek varje gång räkningen kommer. Hursomhelst så kommer det bli en ökning på 84 kr för ett helår om jag helt enkelt slår ut det på sex månader, dock vet jag inte som sagt hur det kommer att sluta.

- En bilförsäkring på ca 2 500 kr betalades i Januari i år. Den räkningen låg endast på ca 800 kr förra året eftersom vi precis då hade köpt bilen.

Med detta i åtanke så känns det ändå som ett ganska bra starläge för 2017. Jag kommer att vara ännu mer noga i framtiden med att hitta billiga elleverantörer eftersom det är där man kan spara in många kronor. Några av våra lån kommer att bindas om i höst (får inte glömma att säga till banken bara...) och där kanske vi kan få ner räntan något, dock har vi inga 4-miljonerslån så det kommer inte bli en så drastisk sänkning av månadskostnaden med några få punkters lägre ränta. En annan sak som är värd att nämna är att vår yngsta dotter kom in på förskolan förra hösten så även där har det blivit en relativt stor höjning på avgiften.

Har Ni stenkoll på era räkningar och hur dokumenterar ni era fasta kostnader?

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Dan (ej registrerad)

Skandia bankens smartbank eller vad de kallar den. Men den ska läggas ner, så flyttar över till 3e parts tjänst smart budget, rätt enkelt att importera in kontoutdrag och sen klassa Olika utgifter

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)