ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Håll dig anställningsbar, utbilda dig hemifrån

Gå i skolan, eventuellt vidareutbilda sig och börja sedan jobba. Så här såg det oftast ut förr och även nu för den delen, men måste det vara så här?

 

Med Internet som en ny utbildningskanal skulle jag vilja säga NEJ. Nuförtiden kan man med lätthet utbilda sig hemifrån parralellt med sitt heltidsjobb. Allt som krävs är en dator, uppkoppling och i vissa fall en webkamera.

 

Denna lättillgänglighet till utbildningar har skapat en större osäkerhet hos arbetsgivarna eftersom de anställda inte längre är lika beroende/förankrade på sin arbetsplats. Som anställd kan man utbilda sig “i smyg” Å andra sidan tror jag att detta i längden skapar en bättre arbetsmiljö eftersom företagen vet att dom måste ta hand om sina anställda för att behålla sin arbetskraft. Personalen är ju trots allt grundpelaren i de flesta bolag.

 

 

 

Jag själv då?

Jo anledningen till att jag kom in på detta ämne är att jag precis har påbörjat en gratis utbildning på udacity. Görs detta för att jag vill byta jobb? Nej absolut inte, jag trivs väldigt bra på mitt nuvarande jobb, men det är alltid kul att lära sig nya saker.

 

En annan fördel med att ha lite olika kompetenser är att man alltid håller sig anställningsbar. Skulle man mot all förmodan förlora sin anställning sitter man inte där i skiten, man har alltså ett lite bättre startläge för att hitta ett nytt jobb. Tänk på alla dessa sportstjärnor som efter avslutad karriär inte har något annat att sysselsätta sig med? Pengarna har dom dock men pengar är inte allt….

 

udacity.com var det ja. Det handlar alltså om programmering, kursen jag börjat på är en väldigt basic grundläggande kurs i hur man skapar appar till androidenheter. Kursen är helt gratis (ca 20 timmar) och efter några timmars studerande är jag faktiskt väldigt överraskad över hur bra, proffsigt gjord och pedagogisk den är.

 

För några veckor sedan började jag även titta lite på ett annat programmeringsspråk, närmare bestämt python. Även om det är intressant med python så känner jag att den här kursen på udacity känns som en bättre startgrop, jag är helt enkelt inte tillräckligt smart för att lära mig ett programmeringsspråk på egen hand ;)

 

 

 

Är det någon här på TradeVenue som har använt sina programmeringskunskaper inom finansbranschen? Jag har många idéer men som sagt, först måste man ju kunna programmera… Är det t ex svårt att skapa ett program som “varnar” när bolag uppnår en viss direktavkastning? (t ex kopplat till yahoo finance)

 

 

Ja det finns mycket att lära sig inom programmering och jag hoppas verkligen att mitt nya intresse inte svalnar. Hur som helst så är det skönt att hjärnan fått börja jobba lite igen nu efter några veckors semester.

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 
Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Poolie (ej registrerad)

Hej. För det första måste jag tacka för en väldigt inspirerande blogg.

jag har titta på den utbildningen ett tag med och tror den ligger helt rätt i tiden. Kommer det en reflektion efter en bit in i kursen?
 

Egon Investor's picture
19
69
3
0
Egon Investor

Hej. Tack för intressant inlägg.

Det finns ju några sajter som tillhandahåller utbildningar. Vissa gratis, andra till en mindre avgift, en del tar avgift om du vill ha ett certifikat/diplom etc.

En av de mer kända heter Coursera och har ett antal kurser inom Python som du var intresserad av. Introduktionskursen är gratis:

https://www.coursera.org/learn/python

Mvh

Egon

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

@poolie
Tack för de fina orden! Absolut jag skriver med glädje lite reflektioner lite längre in i kursen, kanske till och med lägger upp en liten app här för nedladdning :)

@Egon Investor
Tack så mycket för tipset! Anledningen till att jag tröttnade lite på den pythonkursen jag gick var för att allt handlade om matte, matte och matte. Det kändes mer som ekvationsräkning än programmering men det kanske är så python används?

Jag ska dock kika in på länken du tipsade om, antagligen var kursen jag påbörjade lite väl avancerad.

Mvh
Ekonomisk Trygghet

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)