ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Halvårsavstämning på portföljens utdelningar

Nu har det gått 6 månader in på det nya året. Min sambo var mammaledig förra året och kommer även att vara detta och en bra bit in på nästa. Detta innebär att vi inte har möjlighet att lägga undan så många hundralappar i månaden till aktier. Trots detta så är jag väldigt nöjd med hur utdelningstillväxten har utvecklats i portföljen.

 

 

 

 

Halvvägs in på 2015 så har portföljens utdelningar ökat med +53,4% jämfört med föregående halvår. Faktiskt så ligger jag +13,5% redan nu jämfört med hela 2014. Mitt mål är att öka utdelningarna med +36% under 2015 och som det ser ut nu kommer detta mål att uppnås.

 

 

 

Mvh

Ekonomisk Tryggghet

Taggar (blogg): 
Sparaförlivet's picture
149
177
16
0
Sparaförlivet

Intressant med utdelningsökningen. Hur kommer det sig att den är så stor? Ändrat strategi?

själv går min sambo på föräldraledighet om ca 3 månader, ska bli intressant att se hur mycket jag lyckas spara då! 

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Till största delen beror det på att jag helt enkelt har köpt in mer bolag i portföljen. Portföljens värdeutveckling har varit riktigt dålig under första halvåret men jag fokuserar som sagt var mer på utdelningarna och bolagens vinster.

Eftersom jag har en relativt låg inkomst så har föräldraledigheten (plus att vi har köpt hus) slagit extremt hårt mot sparandet till aktier. Å andra sidan var jag inställd på detta från början och det känns helt ok med tanke på att sparandet kan ta fart igen om några år, just nu får man bara njuta av att ha små barn och ett hus att pyssla om. Man kan inte ha allt här i livet =)

 

Mvh

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)