ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Hur mycket pengar behöver jag?

Jag skriver ofta om fördelar med utdelningsaktier och hur bra det är med en passiv Inkomst varje månad osv... Men hur mycket kapital behöver man ha investerat för att få ut några hundralappar, tusenlappar eller t om mer varje månad?

För att Ni bara ska få en liten uppfattning om hur mycket Investerade pengar som behövs ska jag ta ett exempel:

För att göra det väldigt enkelt så använder jag mig av en enda Aktie och ett år. Låt oss säga att ni har köpt 100 st H&M-aktier (hennes och maurits) för 400 kr styck. Då har ni köpt aktier för totalt 40 000kr.
H&M delade år 2009 ut 15,50 kronor per aktie.
Alltså får ni ut en summa på 1550 kr om ni använder er av en KF. Annars så måste ni betala 30 procent i skatt på utdelningen.

Om vi sedan sprider ut denna summa på årets alla 12 månader så blir slutsumman 129 kronor per månad.

Om vi däremot hade köpt H&M-aktier för 400 000 kronor så hade slutsumman blivit 1 291 kronor per månad. Alltså krävs det ett ganska stort insatt kapital i Aktier för att få en hög utdelning varje månad MEN om ni istället för att spendera utdelningarna varje månad återinvesterar dom så kommer ditt Aktieinnehav växa mycket fort.

Så fortsätt nu och Investera i utdelningsaktier. Glöm inte att Återinvestera, det är det som är nyckeln till Ekonomisk Trygghet!

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)