ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inköp Microsoft, Tesla lägger bud

I svallvågorna av Brexit tankade jag lite mer aktier i Microsoft under Måndagen. Inköpskursen landade på godkända 48 Dollar per aktie, som jag skrivit tidigare hade man ju hoppas på en större Brexit-reaktion i USA men nu blev det som det blev. 

 

Den Svenska börsen däremot reagerade starkt nedåt och detta innebar att jag passade på att köpa lite aktier i H&M till mina barn. Enligt mig är H&M fortfarande nere på bra köp-nivåer så det kan mycket möjligt bli fler köp där framöver.

 

En annan nyhet som har kommit lite i skymmundan är att Tesla planerar att köpa upp Solarcity. Affären är väl egentligen klar emellan dessa parter men det kan nog ta sin tid innan köpet är klart eftersom Elon Musk sitter i styrelsen i Solarcity och äger dessutom stora mängder aktier i bolaget. Detta kan bli en invecklad affär men jag hoppas verkligen att den går i lås. Generellt sett togs denna nyhet emot med negativa vibbar och detta återspeglades i aktiekursen, men om man tänker lite mer långsiktigt kan detta bli riktigt bra!

Teslas hembatterier (som blir billigare och effektivare för varje år)

>

 Solarcitys solpaneler (som blir billigare och effektivare för varje år)

= Win!

Än så länge krävs det hembatterier med större kapacitet för att det skall fungera här i norden men vid varmare breddgrader tror jag detta skulle kunna bli en succè. Vi får se vad herr musk har i kikaren men jag personligen tror inte att Tesla köper Solarcity för att vara snälla och rädda bolaget som en del antyder. 

 

Vad tror Ni, kan Tesla bli det nya Apple?

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)