ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inne i en viloperiod

Ja just nu känns det bara som att jag sitter och väntar på att något ska hända på börsen. Efter att jag sålt av mina McDonaldsaktier (hade planerat att flytta dom till en annan depå) så har aktien fortsatt att klättra uppåt, p.g.a detta har jag inte köpt tillbaka dom än vilket innebär att jag sitter på en ganska stor summa likvida medel nu. Tanken är så klart att vänta tills MCD har dragit sig tillbaka igen men när händer det, om en vecka eller ett år?

Som sagt, en del pengar ligger och skvalpar i portföljen och det kanske är dags att vidga sina vyer, släppa taget om McDonalds och hitta ett lika bra bolag som är något lägre värderat i dagsläget. Faktum kvarstår dock att ju längre jag är utanför marknaden med dessa pengar desto mindre utdelningar trillar in i depån.

Sen över till Tesla, inga större nyheter har kommit ut kring detta hypade bolag och om jag har fattat det rätt så kommer vissa utvalda personer att få en visning av Model 3 den 2 Juni, det är alltså nästa Fredag! Drömscenariot är att marknaden hakar upp sig på en detalj av Model 3 som kanske inte uppfyllde förväntningarna. Det kan t ex handla om att 0-100 km/h inte var tillräckligt snabbt, bilen hade för få färgval, inga leveranser till Europa under 2017 etc... Sådana här enligt mig ganska oväsentliga "problem" KAN skapa riktigt fina köptillfällen i aktien Tesla.

Vad som däremot vore tråkigt är om Model 3 blir en verklig besvikelse eller om Elon Musk inte har kunnat uppfylla vad han lovat. Det kan t ex handla om att Model 3 inte levereras med dragkrok, att bilen ej kommer att ha hårdvara för full autonomation eller att den kommer kosta långt över de utlovade 35 000 dollar.

Nej nu ska jag sluta skriva och istället sätta mig framför tv`n. Om ca 4 timmar kommer något magiskt hända på mitt privatkonto, då kommer nämnligen lönen.

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)