ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Insupande av kunskap och flytt till ny aktör

Eftersom jag har varit väldigt passiv i min utdelningsportfölj den senaste tiden har jag istället kunnat fokusera på att lära mig mer om kortsiktig handel.

 

För några dagar sedan hittade jag lite gratismaterial om daytrading, väldigt basic men ändå riktigt bra nyböjarläsning. I slutet av dokumentet finns även ett test man kan ta för att veta att ta reda på om kunskapen verkligen har satt sig.

 

http://minbors.se/Grundkurs.pdf

 

http://minbors.se/Grundkurs%20facit.pdf

 

Även bloggaren Spinoza har skrivit ett väldigt intressant inlägg om grunderna i daytrading.


 

I övrigt såg jag att Investerarfysikern har flyttat över en del av sitt kapital till DeGiro. Gick in och kikade på deras sida och mycket riktigt så har dom konkurrenskraftiga priser. Jag funderar starkt på att skapa ett ISK där och iaf se hur deras tjänster fungerar. Om följande kriterier uppfylls kan det mycket väl vara så att min framtida daytrading med riktiga pengar blir på DeGiro:

 

Realtidskurser (alltså ingen fördröjning)

 

Candlesticks ner till 1 minut

 

Handel med BEST mini-futures

 

Handel med andra hävstångsprodukter som har begränsad nedsida

 

Lågt courtage och låg spread


 

Om det är nån som redan är kund hos DeGiro får Ni gärna delge era efrarenheter från bolag här i kommentarerna. Angående priserna så har t ex Avanza ett minimumcourtage på 19 kr på deras “börshandlade produkter” Om jag har fattat det rätt ligger Degiros minimumcourtage på ca 5-7 kronor?

 

Detta hade i så fall gjort stor skillnad på ens resultat om man gör många affärer varje månad.

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 
Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Investerarfysikern's picture
721
1235
138
0
Investerarfysikern

DeGiro har intressanta priser men det är ingen graf-fest där direkt. Vet ej om de har candle-sticks och har ännu inte sett några grafer där för innehavet. På kontot är det innehavet som visas och det är i stort sett det. Det är väldigt anpassat för traders som sitter med separata program. 

Annars om du handlar med små belopp kan jag rekommendera att handla med Avanza markets som inte har några courtage. Men utbudet där är begränsat.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)