ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Köp fysiskt guld på ett smidigt sätt

Det har ju pratas en del om guldinvesteringar här på TradeVenue. Många inkl jag själv vet inte riktigt om dom ska köpa fysiskt guld eller spekulera i guldpriset via en nätmäklare. Nu har en det kommit en ny aktör på marknaden som gör det möjligt för oss småsparare att investera i fysiskt guld på ett väldigt smidigt sätt.

 

Bolaget som heter BitGold (Kanadensiskt bolag) sammarbetar med det goldmoney.com som har funnits på nätet sedan 2001. BitGold fungerar på liknande sätt som andra "bullionbanker" dvs man köper guldet via nätet, därefter förvarar bolaget i fråga guldet åt en. Man får alltså inte hem det fysiska guldet i brevlådan.

 

Vad som dock är unikt och riktigt bra med BitGold är följande:

 

Guldet ligger alltid inom 1% av det officiella guldpriset.

 

Lagringen av guldet är helt gratis. Detta är riktigt bra och då tycker jag att en avgift på max 1% av det officiella guldpriset är helt ok.

 

Om man vill få sitt guld levererat hem till sin dörr är detta möjligt. Minimumleveransen ligger endast på 10 gram.

 

En funktion som kommer snart är att man skall få ett gratis kreditkort (mastercard eller visa) som är kopplad till sitt konto. På så sätt blir det möjligt att betala i affärer indirekt med guld. Detta är en riktigt häftig funktion, jag vet dock inte så mycket om det än och om det tillkommer några avgifter eller dylikt.

 

 

Det är väldigt enkelt att sätta in pengar på sitt BitGoldkonto, jag provade att göra en betalning med mitt visakort och det var inga problem. Det finns heller inget minimumbelopp som man måste föra över, dock såg jag att mastercard tog en avgift på ca 2,8% av det totala beloppet så antagligen är det mer fördelaktigt att göra en banköverföring. Så ta och surfa över och gör egna bedömning. Personligen så kommer jag att föra över pengar lite då och då för att få en liten exponering mot guld.

 

 

Om Ni vill prova på tjänsten utan några som helst risker kan ni skapa ett konto genom denna länk: www.BitGold.com/r/V0fb7r

Då får ni 0,5 gram guld helt gratis insatt på kontot. Även jag kommer att få ersättning från BitGold om ni registerar er via länken. Om ni inte vill få 0,5 gram guld gratis och ej stötta mig är det bara att surfa in på www.bitgold.com och börja ert nya liv som guldsparare!

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet    

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Känns konstigt att köpa fysiskt guld som jag inte har hemma. Kanske kan be dom ta ett foto på ens lilla hög. :)

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Jo lite annorlunda är det allt, dock känns det säkrare att ha det i ett kassavalv hos bolaget än hemma på vinden. Guldet är även försäkrat hos bitgold.

trader3000's picture
213
215
64
0
trader3000

Jag tycker också det skulle vara trevligt att ha guldet hemma. Vet ni var den bästa platsen är att köpa fysiskt guld för lägst avgift?

Bluewater's picture
32
51
3
0
Bluewater

trader3000

Beror på var du bor. Jag har tidigare handlat via Tavex. De har kontor i Stockholm. Annars skickar de även varan om du önskar. Försändelsen kostar ett par hundralappar. Spreaden var något större än önskvärt :-) Just guld är annars svårt att hitta till "extrapris", har ju inget bäst före datum. Bara att följa marknaden och bestämma vad du tycker är ok kurs. Just nu påverkar kanske dollarpriset mer än själva kursen på guldet. Detta kan du följa på www.tavex.se Annars handlar jag direkt hos banken, men det tror jag inte Svenska banker sysslar med.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)