ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Långsiktig strategi för Rikedom, MA50/MA200

 I mitt förra inlägg skrev jag att jag håller på att öppna upp en konto på Avanza för att sedan troligtvis börja handla en del med deras Avgiftsfria Indexfond "Avanza Zero". Investeringsstrategin som jag kommer att använda mig utav är väldigt enkel och kräver väldigt lite tid från mig, långsiktighet med andra ord...

För att hitta en bra strategi kikade jag runt lite på diverse forum och Bloggar, T ex skriver Per Penning en del om detta i sina senaste inlägg. På pratompengar.se hittar man även en hel del information om långsiktiga strategier. Så för mig kommer jag att ta mina köp/säljbeslut på följande signaler:

Indikatorer: MA50 och MA200

Instrument: Avanza Zero (SIX30RX)

KÖP:

När kursen skär MA200 underifrån ges en första signal om köp (ej bekräftad). Om MA50 därefter också skär MA200 underifrån så ges en bekräftad köpsignal och jag lägger då en köporder.

SÄLJ:

När kursen skär MA200 ovanifrån ges en första signal om sälj (ej bekräftad). Om MA50 därefter också skär MA200 ovanifrån så ges en bekräftad säljsignal och jag lägger då en säljorder.

Bloggaren Per Penning länkade till DENNA Chart som visar hur MA200 och MA50 jobbar tillsammans. Den stora fördelen med att kunna handla med Avanza Zero är att om  t ex en falsk säljsignal ges så kan man snabbt komma in i marknaden igen utan att behöva betala onödiga courtageavgifter. Dessutom är det smidigt att kunna slänga in pengar lite då och då när Indexfonden fortfarande ligger i köpsignal.

Det ska bli kul att testa denna strategi, jag har inget att förlora på det och förhoppningsvis fungerar den bra!

Kan väl även tillägga att jag kommer att handla med vanliga aktier på Avanza också. Man måste ju gynna banken på något sätt så att dom fortsätter att erbjuda oss kunder "superfonden" Avanza Zero.

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Surf (ej registrerad)

Du är rätt ute i din strategi men kör den på en fond som är mer volatil än en indexfond. Och skippa ma50 utan köp när kurßen skär ma200 underifrån och sälj när den skär underifrån

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Surf

Tack för din input, intressant det där med att gå på kursen istället för MA50 ska tittar mer på det. Anledningen till att jag kör med Avanza zero är att den är gratis att handla med.

Mvh

Eko Trygghet

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)