ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lev på dina utdelningar, redan nu!

Lev på dina utdelningar redan nu!

 

 

 

För många av oss utdelningsinvesterare är det slutliga målet att helt eller delvis leva på aktieutdelningar. Men hur känns det egentligen när man nåt det där målet som känns så avlägset?

 

Kanske blir det lite tomt i ens liv, eller så flyttar man ribban framåt hela tiden så att själva resan blir målet. Det går att spekulera i detta men det enda egentliga sättet att få reda på hur det kommer att kännas är att vänta och se helt enkelt.

 

Jag har dock kommit på ett sätt att få en liten försmak på hur det känns att kunna leva på sina aktieutdelningar, detta tillvägagångssätt kommer även att träna oss utdelningsinvesterare på hur man skall gå tillväga i praktiken, hur det känns känslomässigt, inspirera andra till att börja spara m.m....

 

Personligen har jag inte testat detta själva ännu men funderar starkt på att börja. Det känns ganska naturligt att börja med denna metod nu i Januari eftersom man oftast räknar ut sin inkomst på årsbasis.

 

 

 

 

 

Leva på utdelningar, den ultimata träningssimulatorn:

 

Steg 1:

 

Börja med att räkna ihop dina totala utdelningar för föregående år, i detta fall 2015. Det är viktigt att man tar summan EFTER skatt alltså rena cash som man verkligen har i "fickan".

 

Därefter delar man den summan med tolv och får på så sätt fram vilken "månadslön" man kommer ha under 2016.

 

Steg 2:

 

Nu har vi alltså räknat ut hur mycket pengar vi kan spendera varje månad av föregående års utdelningar. Vad man gör härnäst är att skaffa ett bankort/kreditkort som är helt avgiftsfritt. T ex har OK/Q8 ett väldigt förmånligt kort som även ger bonus på varje köp.

 

Detta är nu ditt "master-dividend-card" alltså ett fantastiskt bankkort som förser dig med gratis pengar varje månad!

 

Steg 3:

 

Det man slutligen måste göra är att skapa en automatisk överföring varje månad till "utdelningskortet" Kom ihåg att detta bara är ett test/en simulator, man ska alltså inte ta av sina riktiga utdelningar, därför ska pengarna överföras från förslagsvis privat-/lönekontot -> master-dividend-card. Summan som skall överföras är den vi räknade ut i steg 1.

 

Har man kommit en bra bit på vägen i sitt sparande kanske denna summan blir allför hög att avsätta varje månad, då kan man istället välja att t ex avsätta 50% av utdelningarna.

 

Steg 4:

 

Nu har du skapat ett alldeles eget unikt bankkort som förser dig med en passiv inkomst varje månad. Även om det inte blir många kronor så lovar jag att det kommer kännas RIKTIGT bra att t ex köpa en hamburgare på McDonalds (speciellt om man äger aktier i bolaget) med utdelningspengar.

 

 

 

Svårare än så är det inte att praktisera sitt framtida liv. Detta är även ett bra sätt att inspirera andra till att börja investera sina pengar. När dom frågar varför man har två kreditkort kan man då berätta att det är ett nästintill magiskt kort som förser en med gratis pengar varje månad utan att man behöver lyfta ett finger! 

 

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)