ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lite action i Maj kanske?

Nu har jag lyckats samla på mig några tusenlappar som ligger och skvalpar i min portfölj. En sak som är säker är att det KOMMER bli en del aktieköp under Maj månad, frågan är bara vilka bolag som skall få äran att ta emot mina pengar?

 

Tesla är och kommer ett bra tag framöver vara en köpkandidat för mig (har drabbats av Teslafeber) Jag hade med glädje även investerat i SpaceX om möjligheten fanns. Solarcity är också ett alternativ men det bolaget känns inte riktigt lika innovativt som de andra två.

 

Så vad har då hänt med mina tråkiga utdelningsinvesteringar? Än så länge finns motivationen kvar till att fortsätta med fokus på utdelningar, dock har jag snöat in mig lite på mer riskfyllda aktier i dagsläget, förhoppningsvis kan jag tygla detta farliga beteende och hålla det på en lagom nivå. Som tur är finns fortfarande Northland Resources-köpet kvar i bakhuvudet, brrr….!!!

 

För övrigt så känns Sverige så…. tråkigt rent ut sagt att investera i. Endast utdelningar en gång per år gör det hela riktigt omotiverat, även om det så klart finns många bra bolag i Sverige. Jag håller mig gärna till USA men det finns en stor faktor som höjer risken med dessa utländska bolag och det är valutarisken.

 

4 Maj är ett datum att hålla koll på, då släpper Tesla sin “Earnings release” för Kvartal 1, min gissning är att siffrorna INTE riktigt lever upp till förväntningarna, kanske kan man komma in lite billigare i bolaget då?

 
 
 
Passar på att klistra in två stycken videoklipp med Musk-tema:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)