ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Nya villkor för Länsförsäkringars Guldkunder, reaktioner?

Jag blev varse häromdan att Länsförsäkringar har ändrat i sin policy angående guldkunder.

 Det räcker alltså inte med att ha Hundförsäkring, Livförsäkring, Hemförsäkring, Bilförsäkring, Barnförsäkring, Sparkonton, lönekonto, Bankkort, Bolån och avtalspension samlad hos Länsförsäkringar. Nu måste man även föra över 500 kr/person i månaden till ett långsiktigt sparande i t ex Fonder via en ISK för att få vara guldkund.

Dessa villkor trädde i kraft i början av året. För att slippa det här påtvingade "sparandet" på 500 kr/månaden (spara i fonder låter helt fel enligt mig, föredrar ordet investera) så skall man ha ett samlat sparkapital på minst 200 000 kr. Rätta mig gärna om jag har fel men tidigare låg den gränsen på 50 000 kr vilket låter mer rimligt för snittfamiljen i Sverige.

Jag och min sambo blev lite besvikna när vi fick detta besked eftersom vi har varit extremt trogna kunder hos LF under många år. Att de tvingar en till att föra över 500 kr i månaden till deras sparprodukter känns väldigt läskigt enligt mig, jag vill ha kontroll över mina egna pengar! Är jag obefogat överkänslig?

Jag hoppas LF tar sitt förnuft till fånga och ändrar tillbaka till sina gamla villkor, det känns som att de skjuter sig själva i foten, eller är folk så pass godtrogna?

Har Ni läsare tips på banker där man kan bli förmånskund med rabatter etc... utan att behöva starta ett månatligt "sparande" i fonder?

Mvh
Ekonomisk Trygghet

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)