ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Nytt inköp, Tesla

Ja Ni läste rätt. Den defensiva utdelningsinvesteraren har gjort ett inköp i elbilstillverkaren Tesla. Jag köpte dock bara en aktie (260 dollar) och kommer enbart att tanka på med enstaka aktier då och då om allt känns rätt.


Under de senaste månaderna har jag dagligen läst om Tesla och dess konkurrenter. Det börjar ploppa upp en hel del nya elbilstillverkare i Silicon Valley och min magkänsla är att marknaden kommer att explodera om några år. Antagligen kommer bara ett eller två bolag stå som vinnare, de stora biltillverkarna såsom GM, BMW, Ford m.m.. har ett stort försprång p.g.a deras finansiella muskler och storlek. Därför blir det svårt för nystartade bolag (inkl Tesla) att ta sig in och bli dominerande på marknaden. För övrigt så kan man ju alltid undra om/när Apple kommer ge sig in i bilbranschen?

 

Anledningar till att jag har köpt aktier i Tesla är:

Dom har i dag den överlägset bästa och snyggaste elbilen på marknaden

Deras affärsidé med bland annat gratis laddnät är fenomenal

Jag gillar idèn med elbilar och tror att det är framtiden

Bolaget planerar att lansera en billigare modell 2018 som även "vanliga" personer har råd medJust sista punkten känns riktigt spännande, lyckas Tesla sälja en snygg elbil med lång räckvidd till sina konsumenter under 300 000 kr blir det intressant... Dock beror det också som sagt var på vad konkurrenterna hittar på under de närmsta åren...


Äger Ni några aktier i Tesla?


Mvh
Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Big and fat's picture
16
12
23
0
Big and fat

Köpt Tesla till mina barn för ett år sedan. Ska vara med i de närmsta 10 åren.

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

http://www.nordnetbloggen.se/fyra-fragor-till-bmw-pa-tisdag/02/08/2015/
BMW verkar hett inom bilar också. Dock har tesla mycket mer coola saker, som batteri till hemmet och rymdresor. :)

nörden's picture
394
642
33
0
nörden
ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Jag tycker det var en positiv kvartalsrapport och hade gärna köpt på mig ett par extra aktier nu om pengar hade funnits på kontot. Hypen kring model 3 känns extrem så jag hoppas verkligen tesla levererar på den punkten =)

zlaskarn's picture
239
358
24
1
zlaskarn

Jag älskar Tesla som bolag. Problemet är att alla verkar göra det, vilket gör att det känns som att allt bolaget åstakommit fram till idag, plus alla förhoppningar närmsta 5 åren, är inprisade. Vilket gör att om bolaget infriar alla extremt högt ställda förväntningar närmsta 5 åren, så är det man kan tjäna på alltså kommande förhoppningar. Bara en känsla som sagt, ska sätta mig in i siffrorna mer någon vacker dag, om inte någon kan övertala mig redan nu? ;)

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Nu har ju kursen dippat lite så det kanske motiverar ett köp? Sen kan man alltid fylla på om aktien går under 200 dollar

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Personligen så skulle jag bara se dom som en krydda / gambling.

SpreZZaturian's picture
232
210
67
0
SpreZZaturian

Jag skulle inte köpa Tesla. Musk tar för stora risker för min smak. Förr eller senare kör han in i väggen tror jag.

Jag är samtidigt ett stort fan av hans produkter´och idéer. Han är på helt rätt spår, men jag tror inte att hans bolag, inkl Tesla, kommer infria förväntningarna.

Jag hoppas jag har fel.

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Ja i regel blir det förseningar när det kommer till Tesla och antagligen händer samma sak nu med Model X... Jag kan tänka mig att köpa EN aktie till om kursen går ner mot 200 dollar.

Vi får se vad kursen står i om några år när den billigare Model 3 skall lanseras. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)