ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Om 30 år är alla 30-åringar miljonärer

Jag tycker det är dags för alla oss som skaffar barn i år att skapa en ekonomisk revolution. Sprid denna enkla guide i sociala medier, om 30 år får vi se effekten av detta experiment. Totalt panik hos bankerna, kraschad svensk ekonomi eller ett nytt rikare Sverige?

 

Efter lite googlande hittade jag sidan sparkalkylatorn.se Där kan man enkelt fylla i månadssparande, förväntad årsränta och antal år som man vill spara. Det är riktigt kul att sitta och justera siffrorna lite, bara några kronor gör enormt stor skillnad på 30 år. 

 

Min tanke är att samtliga föräldrar nu tar sig i kragen och börjar att investera sina barns pengar redan från födseln ( t ex i en gratis indexfond typ Avanza Zero) Det mamman behöver göra är att sätta undan 364,75 kr i månaden de första 18 åren. Detta bör alla nyblivna mammor ha råd med om man prioriterar, blir det tajt så får man helt enkelt skippa godiset, latten och de nya fräscha rosévinet "gosa"

 

Likaså pappan måste sätta undan samma summa varje månad dvs 364,75 kr. Har han inte råd med detta kanske han borde dra ner på inköpen av teknikprylar och andra "måsten" När detta är gjort i 18 år är det dags för barnet att ta över månadssparandet de sista 12 åren för bägge föräldrarna. Nu är det väldigt viktigt att man som förälder har utbildat barnet i privatekonomi och även understrukit hur viktigt det är att pengarna absolut inte får röras innan hon/han fyllt 30 år. Om man har räknat med en årlig ränta på 8% kommer nu barnet att ha ca 1 000 000 kr på sitt konto vid sin 30-årsdag.  

 

 

Hur sparar Ni till era barn?

 

 

Det här blev ett lite flummigt och utsvävande inlägg, men jag ville mest få ut att vi svenskar verkligen har bra förutsättningar till att bli miljonärer i en relativt tidig ålder. De viktigaste faktorerna är faktiskt tiden och ränta-på-ränta-effekten. Börjar man spara i god tid och även får en årlig ränta på mellan 5-10 % är det svårt att misslyckas.

 

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Vi sätter undan 500kr/månad till sonen. 80% global, 10% Asien och 10% Sverige. Om fler kommer med storken så ökar jag kontot med 1kkr/månad. Sen ska jag försöka göra så de får lika i slutändan. Utifall någon föds då börsen är i en svacka och vise versa.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)