ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Optimala Utdelningsportföljen

Jag har suttit ett tag nu och försökt knåpa ihop en stabil utdelningsportfölj som skall klara av att dela ut pengar även under svåra perioder. Jag har därför inriktat mig på företag som säljer produkter som anses vara viktiga även under lågkonjukturer. T ex så tror jag man hellre lägger pengarna på Värme i huset, mat och hygienartiklar än en ny platt-tv om man har det kärvt med pengar.

Här är Aktierna som jag planerar att ta in i portföljen när/om en bra köpkurs nås. Jag har redan några utdelningsaktier och ser ingen anledning till att sälja av dessa om jag ändå ska försöka mig på utdelningsinvestering igen.

Walmart, under 55 dollar
Kraft foods, under 30 dollar
Procter & Gamble, under 55 dollar
Johnson&Johnson, under 60 dollar
Mc Donalds, 75 dollar
Coca Cola, under 60 dollar
Fortum, köpvärd nu (6,7%)

Aktier jag redan äger med min direktavkastning:
H&M, (5,3%)
Astra Zeneca, (5,6%)
Ratos,  (5,5%)

För att få en överblick hur portföljen hade delat ut över ett år fixade jag ett litet excel-ark:

Totalt blir det 29 st utdelningar per år. Som ni ser är det mest inriktat på dagligvaruhandeln plus Energi (Fortum) vilket borde ge en riktigt stabil portfölj. För tillfället ligger mina -Astra Zeneca och Ratosaktier i en Kapitalförsäkring. Jag hade gärna velat få in dom i mitt Investeringssparkonto och det innbär att jag måste sälja av dom och sedan köpa tillbaks. Vi får se när det blir av, det känns lite tråkigt att det går åt några hundralappar till courtage där...

Kom gärna med synpunkter på portföljen t ex vad jag förbättra, byta ut aktier, diverseera mera etc...

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)