ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Realfonder, alternativa placeringar i skog/mark

För er som vill ha en stabil årlig avkastning (utdelning) och dessutom äga reala tillgångar (dvs skog/mark och inte aktier) kan realfonder vara en intressant placering. Nu äger du inte marken direkt men fondbolaget investerar i mark och du som placerare får ta del av den eventuella vinsten/värdeökningen efter 5 år (löptid 5 år). Dessutom får du även en årlig utdelning om du väljer att investera i fonden "Realfond skog".

Det är just realfond skog som jag själv är mest intresserad av. Kan det vara en bra alternativ placering till vanliga aktier? Nackdelen är väl att det just är en fond vilket innebär att dom tar en årlig förvaltingsavgift på 0,8% MEN iom att utdelningen ligger på mellan 4-6% så "tar man igen" förvaltingsavgiften där så att säga, eller tänker jag fel nu?

En annan sak som både är bra och kanske dålig är att man låser pengarna i 5 år.

Bra för att tiden är din bästa vän när det gäller placeringar och man har inte möjlighet att ta ut pengarna och göra eventuella dåliga impulsiva placeringar. Långsiktighet är bra helt enkelt!

Å andra sidan kan det även vara dåligt att låsa en så stor summa under 5 år (minsta summa att investera är 50 000kr) om du verkligen behöver likvida medel till något annat. Alltså måste man vara helt säker på att inte behöva dessa pengar på 5 års sikt....

Hur som helst så kommer jag att titta mer på denna fond i framtiden och har jag 50 000kr "över" så kan det mycket väl bli en placering i Realfonder Skog.

Sparekonomen.se kan ni läsa lite mer om dessa fonder, där finns även länkar till fondförvaltaren.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)