ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Sålt Tesla och nygammal strategi

Japp för bara en stund sedan gjorde jag slag i saken och sålde av det lilla innehav i Tesla jag hade. Om två dagar släpper bolaget sin rapport för 2016. Antagligen har jag gjort fel vilket innebär att aktien kommer att klättra sig upp mot 300 dollar efter rapporten men jag är övertygad om att en dipp kommer någon gång under året =)

Min säljkurs blev på ca 280 dollar. Om mina planer går i lås så hoppas jag att kunna köpa aktierna igen till ca 250$

 

För övrigt så har jag börjat titta lite igen på strategin MA50 / MA200 som innebär att man köper när dessa två glidande medelvärden korsar varandra.

Köp när: MA50 korsar MA200 underifrån

Sälj när: MA50 korsar MA200 ovanifrån

Svårare än så är det inte och man kan med fördel använda denna strategi på t ex Avanza Zero som är en gratisfond (den följer  SIX30RX som är snarlik OMSX30)

Som ni ser på den dagsfärska bilden så är jag dock lite sent ute... Någonstans kring Augusti/September skapades en köpsignal och ända sedan dess har det gått starkt uppåt. Vi får se vad som händer framöver, antingen fortsätter det uppåt ett bra tag till eller så skapas det en säljsignal.

Pga detta kommer jag inte köpa in mig i Fonden i dagsläget, känns lite som att tåget har gått om man ska handla aktivt i Avanza Zero. Däremot kan det mycket väl bli köp i framtiden om MA50 korsar MA200 underifrån, det kan dock dröja... 

Vi hörs snart igen, troligtvis när Tesla har släppt sin rapport!

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)