ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Se upp med oförutsedda avgifter, ett fint exempel på guld

Tänkte ge ett litet exempel på att det är viktigt att läsa det finstilta innan man gör investeringar på ny outforskad mark. Jag själv gjorde misstaget att INTE göra detta och nu får jag bita i det sura äpplet, *dock kanske det finns en lösning men kommer till det i slutet av inlägget.

BITGOLD

Jag vet inte om ni har hört talas om detta bolag? Jag personligen var väldigt involverad i detta nystartade bolag förra året och skapade t om en hemsida för att dra kunder till bitgold och i gengäld få några gram guld per kund som registerade sig genom mig, dock blev jag väldigt besviken och förvånad när guldet jag skrapat ihop en dag var helt borta! Bitgold förklarade att de hade tagit tillbaka guldet pga inaktivitet från min sida. Måste man vara aktiv i sina guldinvesteringar tänkte jag, är inte guld och speciellt fysiskt guld en sådan vara man helst köper och glömmer bort i några år!?

 

Hursomhelst, gjort är gjort och jag kommer inte att fortsätta göra affärer med detta bolag i framtiden. Men nu till saken, Bitgold är ett företag som erbjuder kunder att investera i fysiskt guld i deras valv. Man köper alltså guldet men tar ingen leverans, guldet ligger i säkert förvar hos Bitgold och man kan dagligen logga in på sitt kontot och se värdeförändringen. Lika lätt som att köpa guldet med några knapptryckningar (går att göra ett köp med ett vanligt visa/mastercard) är det att sälja det,trodde jag ...

Det var ju det här med avgifter... Den 10 November köpte jag guld hos bolaget för 2000 kr. Priset per gram låg då på 309,50 kr. Idag när jag loggade in på kontot låg priset per gram på 337,44 kr. Det innebär att min investering har ökat med ca 9% / 180 kr på ett halvår, en riktigt bra avkastning med andra ord. 

Denna avkasting kände jag mig helt nöjd med och tänkte därför ta ut pengarna i dag. Dock upptäckte jag då att avgiften för att föra över pengarna till mitt bankkonto låg på hela 169 kr! Det innebär alltså att nästan hela avkastningen kommer att ätas upp av avgiften, så istället för en avkastning på 9% landar den på otroliga 0,5% vilket t om är lägre än dagens bankräntor på sparkonton.

Så dagens läxa för mig blir: Läs alltid på ORDENTLIGT vilka avgifter och kostnader som tillkommer vid nya outforskade investeringsformer.

 

 

*Bitgold har även något som heter "Prepaid mastercard" vilket i princip är ett helt vanligt mastercard som man kan ladda med sitt guld man har på bitgold. Nu har jag läst igenom FAQ om detta kort och det verkar vara helt gratis att skaffa, det finns heller inga månadsvisa avgifter kopplade till detta kort.

Ett alternativ till att ta ut pengarna via banköverföring som kostar 169 kr är att skaffa ett sådan här kort och istället föra över pengarna till just kortet, i sådan fall är avgiften endast 1% på summan man för över. I mitt fall blir det ca 22 kr istället för 169 kr.

Detta är antagligen något jag kommer titta vidare på och hoppas innerligt att inte detta kort har några dolda avgifter eller kostnader.... =)

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)