ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Sista utdelningarna för året!

Nu tror jag faktiskt de sista utdelningarna har kommit in på kontot för detta år. I går rasslade det till i depån och pengar strömmade in från Realty Income, Coca Cola, Mc Donalds och Northwest Healthcare.

 

Realty Income

Jämfört med samma period föregående år (justerat till samma antal aktier) ökade summan med +16,6% vilket är riktigt bra. Realty Income har jag ägt i två olika omgångar under ca 8 års tid och bolaget har alltid leverat fina siffror!

 

Coca Cola

Jämfört med samma period föregående år ökade utdelningssumman med hela +16,7% En grymm ökning från Coca Cola. Jag har dock inte stämt av ännu hurvida utdelningsandelen ökas eller ej. En rejäl genomgång av alla aktier kommer att göras vid årsskiftet.

 

McDonalds

Jämfört med samma period föregående år ökade summan med 16,2% Jag kan inte mer än att tacka och ta emot. Ibland har man tur med dollarkursen vilket dessa fina ökningar avspeglar.

 

Northwest Healthcare

Jämfört med samma period föregående år (justerat till samma antal aktier) ökade utdelningssumman med +14,6% Även den Kanadensiska dollarn har ökat gentemot SEK och vi får se hur länge detta håller i sig. Man kan säga att det är bra att köpa Amerikanska och Kanadensiska aktier när de står lågt i kurs gentemot kronan. Däremot när de står högt i kurs kan det vara en bättre idè att ligga still i båten och endast håva in utdelningarna.

 

Hur gick det nu då, uppnåddes mitt utdelningsmål för året? Japp med en liten marginal på endast +1,5% uppnåddes utdelningssumman för 2016! Jag är riktigt glad för detta och det känns som att jultomten kom tidigt i år =)

Nu är det dock dags för att sätta sig ner och sätta upp en strategi för 2017. Skall man satsa helhjärtat på utdelningar eller kanske investera lite försiktigt i "riskbolag" såsom Tesla och andra bolag med hög potential? 

 

 

Vad som har fått mig ännu mer taggad nu till att fortsätta spara är att den där berömda snöbollen borde vara färdigkramad om 3-4 år. Det innebär att den då kan börja rulla ner för backen och bli större av sig själv. Jag behöver alltså inte sätta in pengar från mitt lönekontot (om jag inte vill dvs) utan portföljen borde kunna rulla på av sig själv.

 

Hur gick det för Er under 2016?

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)