ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Sista utdelningarna för September

Igår kom de sista utdelningarna för September in på kontot. Det handlar om McDonalds och Northwest Healthcare. Även pöjken fick några kronor från Realty Income.

 

McDonalds

 

Jämfört med samma period föregående år ökade utdelningen med 20% McDonalds har haft det tufft i några år försäljningsmässigt, jag känner mig dock trygg i innehavet och behåller aktierna tillsvidare. Det jag håller extra mycket koll på med just detta bolaget är Payoutration dvs hur många procent av vinsten som delas ut. McDonalds ligger i dagsläget på höga 77% och den har klättrat uppåt de senaste åren. Över 80% så är min smärtgräns antagligen nådd….


 

Northwest Healthcare

 

Inte mycket att säga här, utdelningarna tickar in som vanligt varje månad. Under Q2 hade bolaget en uthyrningsgrad på 94%, inte dåligt men jag hade gärna sett en ökning på några procent. Utdelningsandelen låg på 94,6 % vilket innebär att bolaget har 5,4% att spela med =)

 

På återseende!

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)