ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Snart dags att sälja Tesla?

Som Ni kanske vet har jag en liten liten post i Tesla som ligger och skvalpar i portföljen. Inköp i Tesla har gjorts två gånger och snittköpet ligger således på 243 dollar. Personligen så var jag inte jättenöjd med inköpspriset och hade hellre sett en kurs på närmare 200 dollar. Samtidigt ville jag inte missa eventuella uppgångar så köpbeslutet kändes ändå ok.

Ovan syns aktiekursen under en 5-årsperiod. Som Ni ser så börjar den krypa upp mot ett all-time-high igen och frågan är hur man skall agera nu som aktiv investerare?

De senaste månaderna har kursen börjat stiga sakta men säkert. Personligen ligger jag ca +17% i dagsläget och väntar med spänning på årsrapporten som kommer den 22 Februari efter att börsen har stängt. Mina utdelningsaktier rör jag sällan men sådana här unga icke utdelande bolag som Tesla har jag inga problem med att "trixa" lite med.

Det klassiska dilemmat är nu, sälja innan rapporten eller sälja efter? Historiskt sett så har jag nästan alltid haft fel när det gäller att gissa åt vilket håll kursen kommer att gå efter en årsrapport (gäller alla bolag) Folk tycker olika och ofta så hakar marknaden upp sig på saker i rapporten som är negativa när det i självaste verket var en positiv rapport.  

 

En tanke är att försöka jobba lite med stop-loss för första gången. Jag lägger helt enkelt in en säljorder på några dollar under kursen som är innan rapporten. Sjunker kursen sedan så kommer förhoppningsvis säljordern gå igenom och jag har då gjort en liten vinst. Blir det en positiv tongång och kursen fortsätter uppåt i raketfart kan jag rida lite längre på vågen och kanske sätta en tajtare stop-loss.

Hursomhelst så är det spännande tider, Model 3 verkar vara på banan och många väntar med spänning på mer information om bilen. Det som är tacksamt med att handla aktivt i Tesla-aktien är att det är mycket "action" i företaget. Bilar krockar/krånglar, produktionen blir försenad, nya häftiga funktioner lanseras m.m... Detta speglas i aktiekursen som åker upp och ner ganska regelbundet.

Personligen så läser jag om Tesla`s bilar dagligen och hade även gjort det även om inga aktier ägdes. Pga detta känns det naturligt att välja Tesla till den aktie som jag ska börja handla lite mer aktivt i.

 

Äger Ni några aktier i Tesla och hur agerar ni nu vid den kommande årsrapporten?

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
ReInwesting's picture
6
26
4
0
ReInwesting

Äger själv en liten post i Tesla och skrev själv om det nyligen. Jag köpte själv för första gången för runt två år sedan på 250 $. Sedan dess har som du skriver kursen varit extremt rörlig och att även dollarn ändrar sig gör inte saker sämre. Jag har halverat mitt innehav två gånger då den varit tillbaka på 250 $, senast för bara någon månad sedan, då jag köpte en hyggligt stor post från början och till skillnad från utdelningsbolag så är det ju inte lika trevligt när kursen har droppat 20-25%... 

Tesla är ju i princip omöljigt att räkna på, utan kvalar snarare in som "förhoppningsbolag". Så anledningen att jag har en del är som jag skrivit mest för att jag gillar och tror på Elon Musk. Men att börja trada den lite granna är nog inte helt fel, exempelvis att ha en "lägsta" post (om man som jag tror på bolaget på lång sikt), och köpa på sig lite när kursen är låg (kanske runt 200).

Har även köpt Tesla till barnens portfölj, då jag som sagt tror att på sikt så kommer de nog att visa sig väldigt framgångsrika.

Angående stop loss i samband med rapport tror jag inte att det kanske är det bästa tillfället, speciellt inte om de presenterar rapporten efter börsen har stängt. Om aktien skulle falla från säg 280 dagen innan och du satt stop loss på 270, och de dagen efter öppnar på 250 så lär du få sälj på 250.

En variant som jag börjar anamma på sistone, och som jag tycker känns rätt ok är att sälja 50%. På så sätt kan du sälja resterande 50% lite billigare om rapporten är dålig men ändå inte känna dig helt blåst, samtidigt som du är fortsatt med på uppgången om rapporten blir bra...

 

 

 

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)