ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Starta Investmentbolag

 Att starta ett investmentbolag.

Vi "ekonomibloggare" om några borde väl ha de rätta kvalifikationerna och inställningen för att starta ett eget Investmentbolag. Att starta ett investmentbolag AB med inriktning på Utdelningsaktier, vad tror ni om det?

Lite länkar och info om Investmentbolag:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Investmentbolag

Wikipedia
http://cristofferstockman.blogspot.com/2009/06/agarbolag-del-1.html

Stockman skriver om olika bolagsformer
http://www.aktiespararna.se/artiklar/Reportage/Investmentbolag-Specialbehandlad-mellanhand-/

taget från aktiespararna
Vad jag har förstått så måste man vara en ganska stor fysisk grupp personer som går ihop och startar ett Investmentbolag. Iom att vi alla regelbundet skjuter till likvida medel från våra "vanliga" jobb, som vi sedan investerar så borde företaget växa kapitalmässigt ganska fort.

Att gå från privatsparare till att starta ett Investmentbolag är säkert ett väldigt stort steg. Men man kan ju alltid börja i liten skala och med tiden långsamt expandera. Jag själv har ingen erfarenhet av att starta företag m.m... men förhoppningsvis finns det andra duktiga investerare där ute som kan upplysa mig.

Detta var mest en tanke jag fick som jag var tvungen att skriva ner. Jag har ju tidigare haft planer på att starta eget men har fått lägga det på is av olika anledningar (mest pga kapitalbrist).

Är det nån mer än jag som har drömmar/planer på att starta eget? Är jag helt ute och cyklar med den här idèn?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)