ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Summering utdelningar 2015

Då var det dags för en liten summering av utdelningarna 2015. Även om börsen gick väldigt svagt detta år rullade det på riktigt bra med utdelningarna, inga sänkningar eller andra otrevliga överraskningar. Detta år såg portföljen ut enligt nedan:

 

 

Jämfört med föregående år ökade portföljens utdelningssumma med +66,7% Denna enorma ökning beror givetvis till största delen pga aktieköp men även en viss del pga utdelningstillväxt. Det ska bli spännade att redovisa portföljens totala värde i slutet av året, pga den svaga börsen kommer den garanterat inte ha vuxit i närheten av +66%, jag får vara nöjd om den överhuvudtaget gått plus =) 

 Antagligen kommer jag fortsätta på samma bana 2016 dvs köpa på mig mer aktier som i sin tur kommer att ge mer i utdelning. Det jag måste fråga mig själv är, ska jag ta in mer bolag i portföljen eller bara tanka mer aktier i nuvarande innehav?

Personligen så känner jag mig väldigt kluven här, jag är nöjd med nuvarande portfölj men tycker ändå att det är så grymmt kul att ta in nya spännande bolag. Dock kan det bli FÖR många bolag att hålla koll på i längden....

 

På återseende!

 

Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Nova's picture
51
74
5
0
Nova

Snyggt! 

Vägen till Frihet's picture
156
209
74
0
Vägen till Frihet

Härligt. Ett par-tre bolag till kan du nog få plats med i portföljen =)

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Vägen till Frihet: Härligt. Ett par-tre bolag till kan du nog få plats med i portföljen =)

 

Hehe ja det kan mycket väl bli så 2016

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)