ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tesla, börjar det dra ihop sig för en uppgång?

Är det någon mer än jag här på TradeVenue som äger aktier i Tesla? Någon gång nu till våren skall Teslas "Model 3" avslöjas för världen och även om det bara är en konceptbil än så länge (produktionen är planerad till 2017/2018) så är förväntningarna skyhöga. 

 

 

Så vad vet man om Model 3? Egentligen INGENTING, däremot spekuleras det en hel del kring denna "budgetmodell" De konkreta fakta som faktiskt finns om bilen är att:

 

1.Den kommer att bli avsevärt billigare än Model S, det pratas om 30 000 $ men som sagt, det är några år kvar till produktion...

2. Bilen kommer att vara mindre än nuvarande Model S.

 

Dessa två punkter är väl egentligen de enda som är 100% bekräftade av Tesla. Just att bilen kommer att vara så pass mycket billigare än nuvarande modeller gör att fler folk har råd med en Tesla = mer potentiella köpare.

Dagens modeller kostar runt en miljon kronor, det är  fantasisummor för de flesta. Om Model 3 kommer att kosta runt 300 000 kr blir det dock möjligt för de flesta medelinkomsttagare med en sund ekonomi att göra ett lånebaserat köp.

Om det nu blir så att Model 3 blir en försäljningssuccè anser jag personligen att det är väldigt viktigt att Tesla verkligen går med vinst på varje såld bil. Nya modeller lider oftast av barnsjukdomar och bolaget kommer garanterat att få många garantiärenden som måste åtgärdas. Så mitt råd till Tesla är: Satsa inte bara på att ta marknadsandelar. Läser du detta Elon Musk?

Å andra sidan brukar nyemmissioner oftast lösa ekonomiska problem så jag kan ha fel =)

Vad tror ni, är det köpläge i aktien nu? Jag ligger i dagsläget ca -25% back i aktien. Just nu är marknadsvärdet på bolaget ca 25 miljarder dollar. Det är högt, väldigt högt om man jämför med andra stora biltillverkare. 

Jag personligen tror dock inte att Tesla kommer att visa upp nån dålig konceptbil nu om ett par månader, varför skulle dom det!? Antagligen kommer konceptbilen vara helt fantastisk och DET kan få fart på aktiekursen.

Däremot, när det börjar dra ihop sig för lansering av den "riktiga" serietillverkade Model 3 kan det vara en bra idè att dra öronen till sig och vara på sin vakt.

Hur går era tankar kring Tesla?

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
mianto's picture
1
8
7
0
mianto

Helt ärligt så är jag inte insatt i Tesla som företag, tycker dock att bilarna dom gör har väldigt högt habegär, riktigt snygga bilar och jag har visserligen inte råd med en själv men jag tycker inte den är så himla dyr, det är ju trots allt en sportbil på el.

Jag tror bolaget har en ljus framtid och istället för att jag ska sitta här och svamla ska jag läsa på och återkomma med en bättre kommentar.

Jag är definitivt spekulant på en Tesla för runt 300.000kr, jag som du tror att den blir kanon.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)