ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tesla Q1

För några dagar sedan kom Tesla ut med sin första kvartalsrapport 2017. Här kommer ett kort sammandrag från rapporten:

 

Ca 25 000 bilar levererades under kvartal 1 (13 450 Model S och 11 550 Model X) Detta är en ökning mot föregående år med ca 69%

 

Förlusten per aktie landade på 1.33$ "Experter" hade förväntat sig en förlust på 0.88$ så detta var nog den bidragande faktorn att aktien rasade till 295 dollar dagen efter att rapporten släpptes. Nej Tesla förlorar inte pengar på varje såld bil, anledningen till dessa förluster är helt enkelt att bolaget gör stora investeringar.

 

 

 

Inkomsterna låg på hela 2,7 miljarder dollar, här hade analytikerna gissat på 2.62 miljarder.

 

 

 

Model 3 ligger i fas och produktionen kommer att börja någon gång under sommaren. Bilen kommer att visas upp på ett event i början av Juli. Elon Musk poängterade även att Model 3 inte kommer att vara en nyare eller bättre version än Model S. Folk har antagligen lite för höga förväntningar på Model 3 och jag personligen tror att många kommer bli besvikna på bilen när det slutgiltiga versionen visas upp. Vad man måste ta i beaktning är att Model 3 kommer att kosta ungefär hälften av Model S.

 

 

 

En lastbil från Tesla kommer att visas upp någon gång i September. Detta kommer dock bara vara en protoyp och antagligen ligger lanseringen några år framåt i tiden.

 

 

 

Som sagt så gick aktien ner till ca 295 dollar dagen efter att rapporten släpptes och jag passade då på att köpa en väldigt liten post. Jag trodde att aktien skulle fortsätta neråt dagarna efter men det blev tvärtom. Det känns nästan lite oroväckande att marknaden är så pass positiv till Tesla som den är och även om kvartalsrapporten var relativt positiv känns det som att luften kan pysa ur närsomhelst. Förseningar eller besvikelse på Model 3 kommer att trycka ner aktien under 250 dollar, lätt....

 

Nu försöker jag dock tjäna pengar lite mer kortsiktigt i detta bolag och då kan man inte tänka så mycket på de fundamentala aspekterna. Tesla är värderas i dagsläget inte på sina tillgångar eller årsvinster, bolaget värderas på framtida förhoppningar och försäljningar som ännu inte har kommit igång. En sak som är säker är dock att om Model 3 visar sig bli en succé försäljningsmässigt och kvalitetsmässigt vill jag inte vara den som INTE äger aktier i Tesla.

 

 

Avslutar inlägget med några nytagna spionbilder på Model 3:

 

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
ReInwesting's picture
6
26
4
0
ReInwesting

Tack för ett bra inlägg och fina bilder! Jo Tesla är onekligen ett intressant bolag men som sagt värderingen är helt klart som förhoppningsbolag. Hörde för någon vecka sedan att Tesla nu är högre värderat än Ford. En snabb sökning ger för 2016 att Telsa sålde kring 80 000 bilar medan Ford sålde 6,7 miljoner. Låt vara att det finns en del annat intressant i Tesla än bara bilarna, men detta är ju nästan löjligt.

Dock är det ju en intressant aktie att försöka spekulera lite i. Jag har varit inne på 250$ i omgångar och den har varit både ner och upp. Senast sålde jag hälften av innehavet på 250 när jag var break even. Sålde förra veckan andra halvan för 308. Bara dagen efter var aktien uppe i 320, men var ner en bra bit igen. Men kommer de ner mot 250 så kanske man ska testa köpa på sig en liten post igen.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)