ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tesla Q1 2016 Sammanfattning

Inatt släppte Tesla rapporten för kvartal 1 och här kommer några axplock från presentationen:

- Produktionen av Model X har kommit igång ordentligt efter diverse problem

- Bolaget gick back ca 280 miljoner dollar jämfört med 154 miljoner förra året

- Försäljningen av bilar steg med +22% jämfört med föregående år. Totalt såldes det 15 851 bilar och av dessa var ca 2 600 Model X

- 2st av Teslas toppar kommer att lämna bolaget (eller har redan lämnat!?)

- 93% av alla reservationer av Model 3 kommer från helt nya kunder. Alltså folk som inte tidigare ägt eller äger en Tesla. Detta är väldigt intressant och det innebär att ca 370 000 av reservationerna kommer från nya kunder.

 

 

Bolaget tror att de kan leverera 80 000 bilar 2016 och redan 2018 är målet satt till 500 000 bilar. Jag personligen tycker att detta är väldigt höga siffror, speciellt i år med tanke på att det bara levererades ca 15 000 bilar första kvartalet. Man kan lugnt sagt säga att ALLT hänger nu på att model 3 blir en succé och att ingen annan biltillverkare kommer med en billigare OCH bättre bil. Fördelen med Tesla är dock deras stora nätverk med superschargers som ständigt växer.

Vi får se hur marknaden reagerar idag när börsen öppnar, jag kommer att vara lite mer försiktig med inköpen framöver och endast köpa om aktien går under 200 dollar. Kvartal 2 blir mycket intressant!

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)