ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tesla Q3 2016

Igår kom Tesla Motors ut med sin kvartalsrapport. Även om det var väntat från min sida så reagerade marknaden väldigt positivt över att bolaget faktiskt gick med vinst detta kvartal trots stora investeringar/expanderingar. Analytikerna (vet fortfarande inte vilka detta är) hade räknat med en förlust på 0,54$/aktie så troligtvis får vi se en skaplig kurshöjning ikväll.

 

 

Intäkterna landade på 2,3 miljarder dollar, en ökning med 145% gentemot föregående år

 

Vinsten per aktie blev som sagt positiv och slutade på 0,71$/aktie

 

Antal bilar som levererades blev 24 821 stycken. Målsättningen är att leverera totalt ca 80 000 - 90 000 st under hela 2016

 

Kommande Model 3`s förberedelser ligger i fas enligt tidsplanen. Själva produktionslinjen börjar ta form, får vi se denna modell på vägarna redan 2017?

 

Som jag har skrivit tidigare kommer bolaget presentera lite mer nyheter i morgon kväll där det troligtvis uteslutande kommer att handla om sammarbetet och uppköpet av Solarcity. Förhoppningsvis kommer vi att få se några nya produkter som har att göra med solpaneler, hembatterier och laddning av elbilar.

 

Jag tar inget ansvar för det har tipset =) MEN vill man göra några procents vinst ikväll kan det vara en god idè att sitta klistrad framför skärmen när amerikanska börsen öppnar och vara väldigt snabb på köpknappen (Tesla) Risken finns att man inte kommer in på gårdagens slutkurs eftersom aktien ökade rejält i efterhandeln men som sagt möjligheterna för en snabb affär finns ikväll. 

 

Kvartalsrapporten från Tesla hittas här: http://files.shareholder.com/downloads/ABEA-4CW8X0/2946726687x0x913801/F...

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)