ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tesla tar in mer cash

Igår gick Tesla ut med att dom kommer att ta in ytterliggare kapital innan den kommande lanseringen av Model 3. Hela 1.15 miljarder dollar kommer att håvas in, av denna miljard så kommer 250 miljoner $ bestå av aktier (nyemmision) och 750 miljoner $ av ett så kallat konverteringslån vilket innebär att lånet antagligen i framtiden kommer att omvandlas till aktier (skapas då en utspädning)

Elon Musk kommer att visa vägen i denna kapitalinförskaffning genom att själv köpa aktier för 25 miljoner dollar. Vi snackar alltså om ca 220 miljoner svenska kronor.

 

Tanken är som sagt att dessa nya sprudlande pengar kommer att gå till lanseringen av Model 3 och allt vad det innebär, även "general business operations" har nämnts som anledning till kapitaltillskottet vad detta nu innebär, utbyggnad av superchargers kanske?

 

Nyemmissioner och liknande tilltag kan få aktiekursen att dala rejält beroende på varför nya pengar behöver sättas till. I detta fall verkar marknaden mer ta det som en säkerhet för att Model 3`s lansering ska bli lyckad. I efterhandeln var aktien upp ca +2% och det är antagligen där någonstans vi landar i eftermiddag när Amerikanska börsen öppnar. 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)