ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tesla visar styrka

Efter mitt köp för några veckor sedan tippade jag på att aktien skulle tryckas ner en hel del inom den närmsta tiden. Direkt efter köpet "föll" aktien något men återhämtade sig väldigt fort. Detta har återigen bekräftat mina misstankar om att aktiens kortsiktiga rörelser i mycket stor utsträckning har ett samband med rykten och framförallt twittrande från Elon Musk (jag finner detta mycket komiskt)

Exempelvis så drog Elon Musk igång ett litet Twitterrace i Fredags. Bland annat postades denna video på en nyligen producerad Model 3. Det kom även en del information om själva bilen. Efter det första meddelandet där Musk förtydligade att Model 3 verkligen inte är en ny bättre produkt än Model S (snarare tvärtom så kommer den vara enklare och mindre "high tech") trodde jag att marknaden skulle sänka aktien. Där hade jag dock fel och några minuter efteråt började aktien som sagt klättra uppåt.

Magkänslan säger å andra sidan att folk kommer initialt att bli besvikna på Model 3 när den visas upp. Förväntningarna är skyhöga och folk verkar inte riktigt förstå att en bil som kostar 500 000 kr istället för 1 miljon inte kommer att ha riktigt samma standard. Vad som verkligen kan sänka Tesla är avsaknad av HUD eller liknande. Detta är något som hela världen redan verkar ha bestämt att Model 3 ska ha (men det finns egentligen inga bevis på att Model 3 kommer levereras med en Heads Up Display)

Tesla kommer ut med Q1 inom 1-2 veckor. Blir det en dipp i aktien är jag sugen på att tanka några enstaka aktier till. Jag personligen hoppas verkligen på att det blir en riktig succè när Model 3 visas upp officiellt. Utsidan har de flesta sett men interiören är än så länge en dimmridå för de flesta. Den stora frågan kvarstår. BLIR DET EN H U D?

Det hade varit intressant att få veta hur många här på Trade Venue som äger aktier i Tesla. Skriv gärna i kommentatorsfältet och ventlilera era tankar kring detta bolag. Tesla har 5 904 ägare på Avanza. Skulle tippa på att det ligger på ungefär samma niva hos Nordet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)