ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tillbaka från semestern

Sådär då var man (äntligen) tillbaka från några veckors semester. Den gamla frasen "borta bra men hemma bäst" stämmer bra in på mig eftersom jag gillar rutiner och ogillar förändringar. Det har dock varit väldigt skönt att få vara iväg och vila upp sig lite, avsaknaden av internet har även varit bra för mitt beroende =)

Det har hänt en del sedan sist jag skrev, jag tänker inte ta upp allt i detta inlägg, hursomhelst så har det trillat in en hel del utdelningar på kontot:

Coca Cola

Jämfört med samma period föregående år ökade utdelningssumman från Coca Cola med 0,001 % dvs den ökade ingenting alls... Utdelningen har ökat från 0,33 dollar till 0,35 men pga valutaförändringar har det som sagt inte blivit nån ökning för oss svenskar. 

 

Walmart

Jämfört med samma period föregående år ökade utdelningen med +28% Denna stora ökning beror på att jag köpt på mig lite fler aktier i bolaget i slutet av 2015. Själva utdelningen per aktie ökade från 0.49 dollar till 0.5, väldigt blygsamt enligt mig men en ökning är en ökning...

 

Fortum

Jämfört med samma period föregående år minskade utdelningen med ca -20% om jag räknat rätt. Ordinarie utdelning låg på samma summa men förra året delades en extrapeng ut till alla aktieägare pga försäljningen av elnätet i Finland om jag inte minns fel.

 

 

 

För övrigt så har nu äntligen Tesla Motors presenterat sin nya "budgetbil" Model 3. Mottagandet var ENORMT och jag tror alla inkl Tesla fortfarande är chockade över hur många förhandsbokningar som har trillat in. I dagsläget, bara några veckor efter att bilen presenterats har över 400 000 personer reserverat bilen. 

Jag avaktar lite men högst troligt så kommer det bli några mer små aktieinköp i Tesla Motors. Problemet för företaget just nu är hur dom ska lösa produktionen av alla bilar. Det är ett lyxproblem men ända ett STORT problem som måste lösas snabbt.

Folk vill uppenbarligen har denna nya bilmodell men jag tror inte dom är villiga att vänta 4-5 år på att få den i sin ägo.

 

Vi hörs snart igen och hoppas allt går bra för Er läsare i aktievärlden.

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)