ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Två nya aktieköp, ökar på inkomsterna något

Igår när det var som stormigast på börsen flög jag över till Kanada igen genom cyberrymden och köpte lite mer andelar i Northwest Healthcare Properties. X-dagen är idag så troligtvis fiskar portföljen upp Juli månads utdelningar i samband med detta köp.

Nu får det dock räcka med inköp i Northwest ett tag. Först och främst måste kursen stabiliseras något, dessutom väntar jag på nästa rapport (Q2) som kommer den 12 Augusti.

 

      Ett annat inköp gjordes även igår till grabben som är 1,5 år. Det blev ett par aktier i det Amerikanska fastighetsbolaget Realty Income. Realty delar likt Northwest ut pengar varje månad. Eftersom grabben har tiden på sin sida kommer ränta-på-ränta-effekten göra underverk i hans portfölj.    

 

För tillfället känns portföljen komplett. Det jag saknar är lite spänning här i livet. Nu pratar jag inte om att hoppa bungyjump eller köra streetrace genom stan, nej det handlar istället om att ta in en sista aktie i portföljen som har lite högre risk än mina "tråkiga" utdelningsaktier. Vi får se vad som händer framöver, jag har läst mycket om Tesla den senaste tiden och det är lätt att man blir förblindad och frälst i bolaget när man lyssnar på Herr Musk och hans ideèr, lite som Apple men i ett bilformat =)  

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Kan även tillägga: För några veckor sedan när jag gjorde mitt första inköp i Northwest betalade jag 260 kr i courtage. Igår gick det på 7 kr... Riktigt bra gjort av Avanza att sänka courtaget så pass mycket!

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Tesla gör mer saker än bilar. Snarare att han är i stil med Stark (Iron Man). Rymdfarkoster och batterier starka nog att driva ett hus. Sjukt spännande bolag!

Investerarfysikern's picture
720
1227
137
0
Investerarfysikern

Gillar verkligen Tesla och tror Tesla kan bli något på sikt, men vet ej om de är så bra köp idag. De värderas enormt högt, 80 gånger vinsten 2017 som är baserad på prognosen att de ska växa 200 % på 3 år:

http://www.4-traders.com/TESLA-MOTORS-INC-6344549/financials/

Skulle i så fall välja Apple istället, bra produkter, liknande status och värderas till 14 gånger årets vinst och endast 12 gånger 2017 års vinst (enligt prognoser). Du får ett lika fint företag för en sjättedel av priset:

http://www.4-traders.com/APPLE-INC-4849/financials/

Men jag vet inte, folk går ju som tokiga på Tesla och Fingerprint Cards och liknande företag. Kanske lika bra att hoppa på tåget? Det är ju bara att kolla på tv-serien Silicon Valley så blir man sugen :) Ähm* IT-bubbla 2.0 Ähm*

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

@IF: En grundbult i "The Intelligent investor" var att inte lyssna på andra utan att följa sin egen åsikt. ;P

Investerarfysikern's picture
720
1227
137
0
Investerarfysikern

nörden: @IF: En grundbult i "The Intelligent investor" var att inte lyssna på andra utan att följa sin egen åsikt. ;P

 

Haha, bra kommentar. Var kanske lite hård där i min :) Självklart ska man göra sin egen analys och välja det man tror på. Ville bara upplysa att det man tror på (tror också på Tesla) inte alltid är det bästa köpet.

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Investerarfysikern: nörden: @IF: En grundbult i "The Intelligent investor" var att inte lyssna på andra utan att följa sin egen åsikt. ;P Haha, bra kommentar. Var kanske lite hård där i min :) Självklart ska man göra sin egen analys och välja det man tror på. Ville bara upplysa att det man tror på (tror också på Tesla) inte alltid är det bästa köpet.

 

Ja jag håller med om att bolaget är väldigt högt värderat, jag hade hoppats på att komma in under 250 dollar men just nu verkar inget kunna stoppa uppåttrenden. Antagligen har det att göra med hypen kring Teslas nya Model X som ska lanseras inom kort.

Det var en bra sida 4-traders, lätt och överskådligt med alla nyckeltal! 

 

 

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)