ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utdelning Coca Cola och Tesla Q2

Igår kom utdelningarna från Coca Cola in på kontot!

 

Jämfört med samma period föregående år ökade summan med +5,6% vilket är helt ok. Detta är alltså en ökning som har kommit till helt passivt dvs utan att jag som delägare i Coca Cola har behövt göra någonting. Lägg därtill värdeökningen på aktien (ca 6-7 dollar) under ett års tid så ser man snabbt att aktier överlägset slår räntan på ett bankkonto. 

Dock är det högre risk i aktier och har man tänkt att använda pengarna inom en 5-årsperiod kan ett sparkontot vara ett bättre alternativ.

 

Tesla kom för några dagar ut med sin rapport över Q2. Som vanligt fokuserades det mestadels på hur många bilar företaget lyckades leverera. 14 370 st blev det tillslut. Tesla hade räknat med att leverera 17 000 bilar så vi får se hur marknaden reagerar i eftermiddag...

Vad som dock var väldigt intressant var att bolaget levererade över 5000 bilar bara de senaste veckorna av Q2, så förhoppnnigsvis har kranen släppts på lite nu och då borde Q3 visa bättre siffror. Även produktionen har ökat de senaste veckorna och ligger numera på över 2000 bilar i veckan.

Kan Tesla producera 80 000 bilar under 2016? Tveksamt skulle jag vilja säga men den som lever får se. Den kommande "Model 3" påverkar säkert försäljningen av Model S en hel del.

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)