ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utdelning Northwest och programmeringsutvärdering

Igår kom utdelningarna från Northwest Healthcare in på kontot (månadsvisa utdelningar) Jämfört med föregående månad ökade summan med +2%. Jämfört med samma period föregående år har själva utdelningen från företaget inte ökat nämnvärt, däremot har kursen repat sig en hel del och min direktavkastning är riktigt fin fortfarande (ca 8,4% beräknat 2016)

 

 

Som jag skrev i mitt förra inlägg har jag börjat på en nybörjar-programmeringskurs på Udacity.com Det är en kurs som verkligen börjar från början och förklarar på ett väldigt pedagogiskt sätt hur man skapar appar till androidenheter.

Nu har jag slutfört ca 40% av kursen och än så länge är jag riktigt imponerad över hur bra denna gratiskursen är. Det finns många genvägar till att skapa appar nuförtiden (t ex färdiga mallar och kod) men i denna kurs lär man sig att verkligen SKRIVA koden. Vad jag även gillar med kursen är att man en liten bit in i lärandet måste börja tänka själv och t om "googla" upp vissa problem som behöver lösas. I början var det lite skrämmande men nu i efterhand känns det riktigt bra att komma på lösningar helt själv istället för att titta i "facit"

Om man är rädd för att avancerad matte ska vara en stor del av denna programmeringskurs så kan jag lugnt säga att än så länge har den i princip inte innefattat någon matte alls. Men som sagt, det kanske kommer längre fram....

Även om det varierar en del inom kursen brukar inlärningsprocessen set ut på följande sätt:

1. Man tittar på en video och läraren förklarar hur man gör diverse saker. Det kan t ex handla om hur man får in en bild i appen, hur man placerar en text längst ner på sidan, hur man skapar en knapp etc....

2. Därefter kommer en till video där läraren ger oss studenter en uppgift. Denna uppgift ska man helst klara av nu genom att ha tittat på den första videon.

3. När man är klar med uppgiften tittar man till sist på en tredje video där läraren förklarar hur hon/han gjort.

Så här har det alltså sett ut under en stor del av kursen och jag personligen tycker att det är ett bra sätt att lära sig på. Kör man fast finns det även ett forum där man kan läsa och fråga om hjälp på varje uppgift.

Jag återkommer med mer tankar och erfarenheter längre fram i kursen.

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)