ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utdelning Walmart

I morse såg jag att pengarna från Walmart kommit in på kontot. Jämfört med samma period föregående år ökade utdelningen med +29%

 
Även om det inte är någon stor summa så är det riktigt motiverande att det kommer in utdelning varje månad framöver från Northwest Healthcare Properties. Det är detta bolag och McDonalds som också kommer att dela ut pengar till Ekonomisk Trygghet i Juni månad.

Satsar Ni läsare på att ha ett stadigt "cash-flow" eller fokuserar ni mer på värdeökning av aktierna?

Mvh
Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
zlaskarn's picture
239
358
24
1
zlaskarn

Är från aktie till aktie, utdelning är riktigt nice, men har nog lite mer fokus på värdeökningen. Känns som man kan få mer edge där. Min portfölj är fortfarande tämligen liten i förhållande till mitt sparande, vilket gör att jag vill hålla en ganska hög risk. I framtiden blir det nog mer utdelningsfokus.

Investerarfysikern's picture
721
1234
138
0
Investerarfysikern

Både och. Ett bra företag ökar både vinster och utdelningar. Men inga buy-and-hold med utdelningsfokus i min portfölj, även om min portfölj har en direktavkastning på ca 5 %. Min strategi är att köpa undervärderade/billiga och kvalitativa företag under "fair value" och utnyttja läget när de återgår till "fair value" där självklart utdelningen är ett kvalitetsmått.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)