ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utdelningar varje månad

Efter mitt senaste inköp Coca Cola så har jag nu slutit cirkeln och pengar kommer under 2014 rulla inpå kontot varje månad*

*Detta gäller endast om samtliga bolag fortsätter dela ut pengar under 2014 och  dessutom inte ändrar utdelningsdatum

I dagsläget spelar detta inte så stor roll rent ekonomisk men det gör mycket för motivationen att det "händer" något på ens depå varje månad. I framtiden kommer det även att frigöra några tusenlappar varje månad som då går att investera i nya aktier vilket spinner på ränta-på-ränta-effekten en aning.


betterexplained.com

Om man tänkt leva på sina utdelningar någon gång i framtiden kan det även vara bra att försöka få en jämn ström av pengar varje månad i form av utdelningar. Å andra sidan är det antagligen bättre och säkrare att då leva på föregående års utdelningar, exempel:

 - Under år 2015 får man totalt 220 000 kr i utdelningar efter skatt. Denna summa delar man på 12 (månader) och lever på under 2016. I detta exempel blir det i snitt 18 333 kr per månad.

Att ta av sina utdelningar samma år som dom kommer in kan vara osäkert vid extrema börsras eller dylikt då bolag kanske blir tvungna att kapa sina utdelningar. Väljer man dock att gå denna väg kan det vara en god idé att ha ett Wibblekonto vilket påminner om det exempel jag skrev om ovan.

Mvh
Ekonomisk Trygghet

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)