ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utveckling portföljen 2015

Detta året har börsen inte gått speciellt bra om man ser till Indexutveckling. OMXS30 har backat -1,21% och S&P500 ökat +0,22% Om jag inte minns fel så ligger snittet på ca 10% om man tittar från tidigt 1900-tal dvs när världens börser började ta form.

 

Jag har skriver varje månad ner hur mycket portföljen är värd och jämför därefter med föregående. Nu så här vid årets slut tänkte jag även jämföra med föregående år.

 

Under 2015 ökade portföljens totala värde med +15,7% Anledningen till denna grymma ökning beror på att eget sparande är med i beräkningen. Detta är något som är väldigt kontroversiellt inom ekonomibloggsvären och jag har tidigare fått ta emot många arga kommentarer kring detta =)

Jag kommer dock fortsätta med samma redovisningsmetod. Nu när inte portföljens värde är så stort (kronor sett) gör sparandet en ganska väsentlig skillnad på resultatet, men om några år kommer en extra tillskjuten tusenlapp i månaden inte påverka portföljen nämnvärt. 

Nu blickar vi framåt och jag hoppas att 2016 kommer att bjuda på en minst lika stor ökning i portföljen. Mitt egna sparande kommer inte att kunna ökas på eftersom sambon är mammaledig men förhoppningsvis kommer en liten del pengar bli tillgängliga för nya spännande aktieköp.

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)