ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utveckling portföljen och jag är tillbaka

Då var det återigen dags för en liten uppdatering över hur portföljen har gått under Augusti månad. Förra gången kom min uppdatering in lite väl sent (17 Augusti, skulle vart inne i slutet av Juli/början av Augusti) så även denna uppdatering kommer bli lite missvisande dvs det handlar snarare om två veckors utveckling än fyra, men men förhoppningsvis är jag på banan igen vid nästa uppdatering.

 

 

Jag har även haft fullt upp i mitt liv så bloggen har dessvärre fått ligga lite på sparlåga, dock har utdelningarna rullat in som vanligt och inga större förändringar har skett i portföljen. Nu till själva portföljutvecklingen:

 

 

Under Augusti månad steg portföljens totala värde med +1,4% Faktorer som påverkar portföljens storlek är eget sparande, valutaförändringar, utdelningar och aktiernas värdeförändring. Om inget drastiskt händer känns det inte som att 2016 kommer att bli ett raketår för världens börsen, det positiva med detta är dock att man kan handla aktier till en lägre värdering.

Mitt egna sparande är fortfarande lågt och kommer att vara så under några år, detta är något jag accepterat och får helt enkelt hålla ut, som det känns nu kommer INTE risken ökas för att uppnå bättre avkastning (pga det låga sparandet) Erfarenheten säger mig att det oftast brukar sluta illa när jag försöker hitta de där "klippen" =)

Tesla är dock ett bolag som jag kan tänka mig att investera några tusenlappar till i och det är väl ungefär på den risknivån jag vågar ligga. Att bolaget säljer produkter och tjänar pengar på sina bilar är en bra grundpelare att stå på, dock skulle jag verkligen inte vilja säga att det är en lågriskaktie.

Angående utdelningarna så landade portföljens totala utdelningsökning i Augusti jämfört med föregående år på +18% vilket känns riktigt gött! Året går fort och snart är det dock dags för nya inköp.

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)