ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Värdeökning på min Whisky

För några år sedan köpte jag några få whiskyflaskor och ställde på hyllan. Mestadels som prydnad faktiskt men även med en liten förhoppning att de skulle stiga i värde i framtiden.

En av sorterna som köptes var Mackmyras första utgåvan, läs mitt inlägg om detta inköp här.

Något jag snappade upp för några dagar sedan när jag sökte på systembolagets hemsida efter nya inköpskandidater var att priset faktiskt hade höjts med hela 2 kr på Första utgåvan!

Detta ger mig en procentuell värdeökning på +0,4% vilket inte är mycket men ändå NÅGOT =)

Nu vet jag dock inte exakt vad denna värdeökning beror på. Kanske justerar Systembolaget sina priser på samtliga produkter efter varje år pga inflation och dylikt... ?

Troligtvis blir det som så att jag fortsätter min lilla Whiskysamling med inriktning på Svensk Whisky. Mackmyras "Svensk rök" är en nyhet som är lockande att lägga vantarna på...

Äger Ni läsare några lite annorlunda fysiska investeringar som har ökat bra i värde?

Då tänker jag inte på ädelmetaller som i dagsläget inte är speciellt ovanligt längre utan mer konst, antikviteter, drycker, fordon etc...

Mvh
Ekonomisk Trygghet

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)