ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Värdeökning whisky, årskontroll

Då och då brukar jag (mest för skojs skull) titta på systembolagets hemsida om whiskyn jag har ståendes i hyllan här hemma (oöppnad) har ökat i värde sedan inköp. Notera att jag alltså endast jämför med systembolagets hemsida och tar heller inte hänsyn till att det kan vara svårare att sälja flaskorna i min samling privat. Detta är med andra ord en teoretisk värdeökning som kanske inte riktigt stämmer överens med verkligheten.

 

 

Svensk Rök

Denna flaskan köptes i början av 2014 för 460 kr. I dagsläget kostar samma flaska 463 kr. Det är alltså en värdeökning på +0,6%. 

 

Highland Park Leif Eriksson Release

Denna flaska finns inte att få tag på systembolaget och om jag minns rätt köptes den på planet ner till Kanarieöarna för ca 5 år sedan. Priset låg då på 499 kr. Hittade lite olika priser på denna flaska över nätet men medelpriset landade runt 1000 kr. Om detta stämmer så blir det en värdeökning på ca +100% vilket inte är fy skam =) 

 

Mackmyra Brukswhisky

Denna whisky köpte jag år 2012 och då kostade den 379 kr. I dagsläget ligger priset på 401 kr., de blir således en ökning med +5,8% Ingen extrem ökning men ändå bra med tanke på att det är en så pass vanlig sort.

 

Mackmyra första utgåvan

Första whiskyn jag köpte i investeringssyfte. Flaskan köptes 2010 för 498 kr. Denna flaska finns inte kvar på systembolaget men om jag fattat det rätt så går den att köpa för ca 350 kr på boardershoppen i tyskland. Med andra ord har detta inte varit en bra investering hittills =)

 

Mackmyra Vit hund

Denna spitflaska kostar 320 kr på systembolaget i dagsläget. Jag har inte tillgång till pärmen där inköpspriset står just nu så antingen uppdaterar jag blogginlägget eller skriver inköpspriset i kommentarerna senare under dagen.

 

Har Ni läsare några alternativa fysiska investeringar?

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)